Sven Hoppe/DPA/PIXSELL
Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Ćorluka nakon devet godina napušta Rusiju

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.04.21. | 09:06

Sveukupno za Ruse je odigrao 234 utakmice, zabio je devet golova i osam puta asistirao

Nakon devet godina provedenih u Rusiji, Vedran Ćorluka na kraju aktualne sezone napušta Moskvu i tamošnji Lokomotiv. Bivši reprezentativac, koji je ušao u 36. godinu života, ovu je informaciju objavio na svojem Instagram profilu, no nije pojasnio završava li s nogometnom karijerom ili će sreću potražiti negdje drugdje.

„Draga crveno-zelena obitelj, nije mi lako ovo napisati, ali, nažalost, ovaj trenutak je morao doći. Želim vas obavijestiti da će po završetku sezone doći vrijeme za oproštaj. Želio bih vam zahvaliti na prekrasnih devet godina: od prvog dana kada ste me prihvatili kao svog i pokazali mi da je igranje za ovaj klub velika privilegija. Vaša ljubav i vaše poštovanje prema meni zauvijek će mi ostati u sjećanju. Naravno, zajedno smo imali loše sezone, ali bilo je i onih u kojima smo se zabavljali i slavili osvojene naslove i trofeje do kasno u noć. Želim zahvaliti svim meni dragim ljudima - trenerima, suigračima i onima s kojima surađujem i radim rame uz rame devet godina, zbog njih će ovaj klub biti moja velika ljubav cijeli život, a Lokomotiv je zauvijek stekao svog pravog obožavatelja. Sezona još nije gotova, a mi ćemo je završiti što je bolje moguće'', napisao je Ćorluka na svojem profilu.

U aktualnoj sezoni za Lokomotiv je odigrao 17 utakmica, a jednom je asistirao. Sveukupno za Ruse je sakupio 234 nastupa, zabio je devet golova i osam puta asistirao. Prethodno je igrao za Tottenaham (109 utakmica), bio je na posudbi u Bayer Leverkusenu (osam utakmica), a u Spurse je došao iz Cityja (47 utakmica).

Dinamovo je dijete, iako je u modrom dresu odigrao samo 34 utakmice, a jedno kratko vrijeme bio je na posudbi i u Zaprešiću, kada je Div iz predgrađa bio iznenađenje lige. Za Hrvatsku je odigrao 103 utakmice i možemo samo zaključiti da je Vedran Ćorluka imao veliku karijeru. Hoće li je negdje nastaviti, tek ćemo vidjeti.


Tagovi

Vedran ĆorlukaLokomotiv Moskva

Ostale Vijesti