ANDREAS GEBERT/Action images
ANDREAS GEBERT/Action images

Čarli rastura i u 36. godini: Najbolji je igrač ruske lige po dobivenim obrambenim duelima

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 14:05

Već sutra čeka ga veliki gradski derbi protiv Olićevog CSKA, što znači da će biti oči u oči s Nikolom Vlašićem, najskupljim igračem ruske lige.

Iako je prije nešto više od dva i pol mjeseca ušao u 36. godinu života, Vedran Ćorluka i dalje potvrđuje svoju vrijednost i dokazuje znanje. Naime, prema statistici koju vodi Opta, Čarli je najbolji stoper ruske nogometne lige.

Točnije, ima najveći postotak osvojenih duela - 75 posto, i zračnih duela - 78 posto, od bilo kojeg igrača u ligi koji je sudjelovao u barem 100 obrambenih akcija. Iza njega su Francuz Samuel Gigot iz Spartak Moskve (69%), Ukrajinac Ivan Ordets iz moskovskog Dinama (67%), Rus Vladimir Rykov iz Urala (67%) i Brazilac Kaio Pantaleão iz Krasnodara (67%).

Ćorluka je u aktualnoj sezoni odigrao 20 utakmica i upisao dvije asistencije za Lokomotiv i jedan je od njegovih ključnih igrača u borbi za naslov prvaka. Naime, Lokomotiv je najbolja ruska momčad u drugom dijelu sezone, zaredao je sedam pobjeda i približio se vodećem Zenitu na šest bodova zaostatka. Već sutra čeka ga veliki gradski derbi protiv Olićevog CSKA, što znači da će biti oči u oči s Nikolom Vlašićem, najskupljim igračem ruske lige.

Značaj Ćorluke za momčad nedavno je u intervjuu za Germanijak naglasio i trener Lokomotiva, Marko Nikolić, izrazivši žaljene što bivši hrvatski reprezentativac na kraju sezone odlazi iz njegovog kluba. Podsjetimo, Ćorluka je to najavio početkom travnja putem svoje Instagram stranice, no još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

U Moskvu je došao iz Tottenhama sredinom 2012. godine i od tada je za Lokomotiv odigrao 238 utakmica i zabio devet pogodaka. Prije tri sezone osvojio je s klubom naslov prvaka, tri puta je osvojio kup i jednom superkup. U Lokomotivu je dobio kultni status, a klubu, kao što vidimo, vraća na najbolji mogući način sjajnim igrama i obrambenim akcijama.

Osim Lokomotiva i Tottenhama, u karijeri je branio boje Bayer Leverkusena, Manchester Cityja, Dinama i Intera iz Zaprešića. U Zaprešiću i Leverkusenu bio je na posudbama.



Tagovi

Vedran ĆorlukaLokomotiv MoskvaMarko NikolićCSKA MoskvaNikola Vlašić

Ostale Vijesti