Pool via REUTERS/Alberto Lingria
Pool via REUTERS/Alberto Lingria

Totti: Ja sam nogomet igrao iz ljubavi, a danas je to biznis

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 09.10.21. | 16:44

Objasnio je zašto je svojevremeno odbio ponudu madridskog Reala

Legendarni napadač i kapetan Rome Francesco Totti, koji je dres Vučice kao svoj jedinog kluba nosio duge 24 godine, dao je intervju Guardianu za koji se osvrnuo na svoju dugu i bogatu karijeru. Danas 45-godišnji Talijan prokomentirao je ponudu Real Madrida koji ga je u svoje redove želio dovesti još 2004.

“Naravno da sam razmišljao o ponudi koju mi je Real poslao. Bilo je dana kad sam jednom nogom bio u Španjolskoj, a jednom u Rimu. Onda je srce odlučilo da ću ostati kod kuće”, kazao je Totti.

Još zanimljivije, ponudio je svoje viđenje današnjeg nogometa.

“Ja sam nogomet igrao u potpuno drugačijoj eri. Bio je to nogomet koji se igrao zbog ljubavi koja je dolazila od navijača. Ja sam 25 godina igrao za ekipu za koju sam i navijao, meni je bilo jako lako odabrati. Teško je uspoređivati to vrijeme i ovo danas. Igrači danas idu tamo gdje im nude više novca, ne mogu reći da to ne razumijem. Danas je nogomet biznis”, zaključio je nekadašnji reprezentativac Azzurra.

Totti je u 785 nastupa za Romu zabio 307 golova i dodao 186 asistencija, dok je u dresu nacionalne vrste od 1998. do 2006. u 58 nastupa stigao do devet zgoditaka.


Tagovi

ItalijaRomaFrancesco Totti

Ostale Vijesti