REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Topnici potjerali Pijetlove: Arsenal uvjerljivom predstavom sigurno do pobjede nad Spursima

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.09.21. | 19:24

Prava poslastica u Premier ligi!

Premda je Arsenal bio predmet ismijavanja otkako je krenula nova sezona Premier lige, danas su topnici po prvi puta ove sezone odigrali jednu pravu, dominantnu partiju protiv ozbiljnog ligaškog konkurenta Tottenhama, i napokon pokazali da klupska politika ulaganja u budućnost može izgledati ako se neke stvari poklope. Gunnersi su posve neočekivano isprašili Pijetlove s visokih 3:1 i tako razveselili svoje navijače na koji dan.

Ugodno ispunjen stadion Emirata napokon je svjedočio aktualiziranoj osovini Saka - Smith-Rowe. Već je u prvim minutama bilo vidljivo da je Arsenal danas rastrčan i voljan stvarati višak brzim kombinatorikama, što je nogomet kaka vi priželjkuje Arteta. Uostalom, iz jedne takve kombinacije je i pao prvi pogodak već u desetoj minuti. Strijelac je mladi engleski reprezentativac Smith-Rowe. Akciju i gol pronađite OVDJE.

Petnaest minuta kasnije, opet gol, ovog puta je akcija krenula par metara od gola Arsenala, samo da bi lopta završila u nogama Aubameyanga nakon nekoliko sekunde i tri sjajna povezana dodavanja. Arsenal je razbio Spurse s dvije akcije, a gol možete pronaći OVDJE.

Da ne treba mijenjati recept koji djeluje, potvrdio je Saka. Mladi Englez se u potpunosti oporavio od promašaja iz finala Europskog prvenstva, danas je igrao sjajno. Obrana Spursa je uhvaćena na spavanju, Saka je imao i malo sreće, i već je u 35. minuti bilo 3:0 za Topnike. Gol Sake pronađite OVDJE

U drugom poluvremenu su Spursi pokušali doći do gola, ali teško se vratiti u utakmicu nakon tri gola iz tri onakve šanse. Možda je mogao sudac svirati jedanaesterac nakon OVOG prekršaja nad Kaneom, no nekako se čini da bi penal bio forsiran.

Na kraju ipak barem malo veselja za Nunu Espirita Santa. Son je smanjio za 3:1 u 79. minuti. Slaba je to utjeha jer su svi očekivali kudikamo bolji Tottenham kod često indiferentnog domaćina. Je li ovo prijelomni trenutak sezone za oba tima, saznat ćemo već za dva tjedna.

REZULTATI:

CHELSEA - MANCHESTER CITY 0:1

MANCHESTER UNITED - ASTON VILLA 0:1

EVERTON - NORWICH 2:0

LEEDS - WEST HAM 1:2

LEICESTER - BURNLEY 2:2

WATFORD - NEWCASTLE 1:1

BRENTFORD - LIVERPOOL 3:3



Tagovi

ArsenalTottenhamPremier ligaMikel ArtetaNuno Espirito Santo

Ostale Vijesti