REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Povez na glavi, lopta u mreži: Jimenez se vratio starim golgeterskim navikama (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 26.09.21. | 16:38

Dvoboj u kojim su oba tima imala puno toga za izgubiti...

Sami pogled na suncem okupane stadione diljem Engleske nam daje do znanja da je nedjelja i to, kako vole reći otočani, “super nedjelja”. U današnjem izdanju “super Sunday” Premier lige pratimo samo dvije utakmice, od kojih je ona između Arsenala i Tottenhama označena kao derbi dana.

No, taj susret tek treba početi. Zagrijavali smo se uz Southampton i Wolverhampton koji možda nisu donijeli kišu pogodaka, ali definitivno smo otkrili neka nova imena o kojima će biti govora ove sezone. Kod Svetaca to je svakako Valentino Livramento. Britanac talijanskih korijena je do ovog ljeta bio igrač mlade ekipa Chelsaeja, Soton je prepoznao njegov talent i za relativno skromnih 6 milijuna doveo sjajnog desnog beka koji evo, po prvi put od Phila Jonesa u Blakburna, igrao čak šest puta kao starter iako ima samo 18 godina.

S druge strane u dresu Wolverhamtona se ističe Koreanac Hwang. Leipzigov napadač je na posudbi u redovima Wolvesa do kraja sezone zbog nepoznanice oko Jimeneza. Meksikanac je danas bio na terenu zajedno s Hwangom i Podenceom na poziciji krilnih napadača.

Što se tiče šansi, Livramento je imao najbolju priliku susreta u drugom poluvremenu u 55. minuti kad je ispratio centaršut i zapucao prema golu. Sjajni Jose Sa je obranio. Zajedno s Kyle Walker Petersom, Soton ima sjajna rješenja po desnoj strani i sigurno će ove sezone većina opasnosti prema golu dolaziti preko njih dvojice.

Na kraju dana, ipak je Wolverhamtpon bio taj koji se posljednji smijao. Nakon nekoliko dobrih šansi s obje strane, u utakmici koja i nije priuštila toliko puno konkretnih rješenja koliko je bila napeta, Raul Jimenez je riješio pitanje pobjednika. Meksikanac nakon teške ozljede glave napokon igra nogomet, a danas je na najbolji mogući način najavio povratak u formu. Nakon duge lopte koja je krenula još tamo od Jose Sa, Raul je polomio cijelu obranu Svetaca i lako poentirao pokraj McChartyja. Gol pronađite OVDJE.

S tim pogotkom je i završilo ono najbitnije na utakmici. Bilo je tu nekoliko situacija poput one kada je Semedo skoro zakuhao izjednačenje Sotona, no rezultat je ostao isti. Soton je krenuo po bod svim raspoloživim snagama, no nisu uspjeli zabiti gol premda je bio blizu Armando Broja, još jedan izdanak Chelseaja koji je od ovog ljeta član Sotona. Mogao je Jimenez i do drugog gola u petoj minuti sučeve nadoknade, ali McCharty je obranio stopostotnu šansu.

Dvoboj gdje su obje ekipe imale malo za dobiti, ali puno za izgubiti, donio je puno više sreće gostima . Soton je pak već sad ušao u niz od šest utakmica bez pobjede, dok će Wolvesi današnjim slavljem barem malo “zazeleniti” svoju formu pred nastavak ove duge i naporne sezone.

REZULTATI

SOUTHAMPTON - WOLVERHAMPTON 0:1

ARSENAL - TOTTENHAM




Tagovi

Raul JimenezWolverhamptonSouthamptonPremier liga

Ostale Vijesti