Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Toplak: "Bilo je to netalentirano suđenje"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.07.22. | 22:39

Trener Gorice smatra kako su njegovi igrači psihološki pali nakon kaznenog udarca, ali i da se onakva šansa Jurića ne smije propustiti ako želite dobiti Osijek u Gradskom vrtu

Samir Toplak bio je razočaran konačnim rezultatom utakmice u kojoj je veći dio vremena držao “nulu” protiv jako dobrog domaćina.

“Na početku smo bili sputani. Osijek nas je stvarno pritisnuo. Nije tu bilo velikih šansi, ali bilo je opasnih ubačaja. Kada smo uspostavili dobar pas, bili smo konkurentni”, dojam je Toplaka koji žali za prilikom Denija Jurića iz prvog djela.

“Imali smo tu šansu, vjerojatno najbolju na utakmici ali nismo zabili. Da dobiješ Osijek u Gradskom vrtu, moraš to zabiti”.

U nastavku je utakmica mogla na obje strane. Osijek je poveo iz, prema Toplaku, neshvatljive greške njegovih igrača.

“Vratili smo se, ali jedanaesterac je sve prelomio. Utakmica je otišla na mlin Osijeka i ja im čestitam”.

Toplak ima još puno posla kako bi to doveo na jednu razinu koju očekuje od momčadi.

“Zadovoljan sam pristupom, ali pojavljuju nam se neshvatljive greške. Čiste lopte poklanjamo protivniku i to moramo smanjiti, biti više koncentrirani”.

O crvenom kartonu nije htio previše trošiti riječi.

“Mene je više poremetio jedanaesterac. Tu smo psihološki pali i smatram da je to bila kriva odluka”, smatra Toplak koji je u izjavi za televiziju ipak bio konkretniji po pitanju suđenja.

“Kriterij je bio neujednačen, ali ne s ciljem guranja Osijeka, nego je jednostavno to bilo netalentirano suđenje”, bio je jasan Toplak koji se zadržao na tome.

Međutim, jasno je da su u Gorici poprilično ljuti na promjenu odluke Ante Čuljka oko jedanaesterca. Naime, Čuljak je bio jako blizu situacije, ali prvotnu odluku išao je promjeniti nakon poziva iz VAR sobe. Ono što Čuljku zamjeraju jest činjenica da se u eteru stalno priča kako nema laganih kaznenih udaraca, a duel je bio takav da kontakt nije bio toliko intenzivan. Sam šef sudaca Bruno Marić stalno ističe da ne želi takve penale u HNL-u.


Tagovi

Samir ToplakHNK GoricaNK OsijekHNL

Ostale Vijesti