Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Sjajni Dion Drena Beljo zaradio ovacije Gradskog vrta

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 16.07.22. | 21:02

Nogometaši Osijeka i Gorice odigrali su odličnu utkamicu u kojoj se istaknuo napadač domaćina koji je zabio gol za vodstvo te potom donio pobjedu iz kaznenog udarca kojeg je sam izborio

Osijek je zasluženim trijumfom nad Goricom 2-1 otvorio novu sezonu HNL-a. Utakmicu ćemo pamtiti po sjajnom predstavljanju Diona Drena Belje pred osječkom publikom, lošem suđenju Ante Čuljka i činjenici da je Osijek konačno pronašao egzekutora s bijele točke. Pamtit ćemo i po korektnoj posjeti. Tih skoro četiri tisuće navijača na Gradskom vrtu sasvim je pristojna posjeta za ovo vrijeme u godini i dokaz da su se u Osijeku zaželjeli nogometa.

Odlično je Osijek otvorio utakmicu. Od samog početka dao je do znanja tko je gazda na Gradskom vrtu. Vršili su konstantan pritisak na obranu gostiju, redao je Osijek prilike, pokušavao probiti Banića a Gorica je tek slučajno prelazila centar. Međutim, ti su udarci najčešće završavali u bloku, odnosno pored vratiju.

U prvom djelu svjedočili smo novoj epizodi permanentnog sukoba na relaciji Bjelica - Čuljak. U proljetnom dijelu sudac je isključio trenera Osijeka, sada je zbog prigovora dobio tek žuti karton. Doduše, do tog trenutka Čuljak je sasvim korektno vodio utakmicu. Međutim, pod dojmom rasprave s Bjelicom je trenutak kasnije grubo pogriješio kada je u jednom duelu Nejašmića i Krizmanića sankcionirao kartonom veznjaka Osijeka iako je opomenu trebao dobiti Krizmanić. Do kraja se Čuljak sasvim izgubio. Niti jednu odluku nije donio samostalno već se stalno ispravljao uz pomoć VAR sobe. Dobro da je tamo bio iskusni Ivan Bebek kojem bi Čuljak trebao proslijediti svoju dnevnicu nakon ove utakmice.

U redovima Osijeka posebno je bio raspoložen Fiolić koji je sjajnom loptom pronašao Fućka, no Banić je koncentrirano pratio akciju te istrčavanjem otklonio potencijalnu opasnost za svoj gol. I kako to obično biva, najbolja prilika u prvom djelu bila je ona od Gorice. Preciznije, od Danija Jurića koji je izmakao obrani domaćina i došao oči u oči s Ivušićem. Međutim, vratar Osijeka pokazao je zašto je reprezentativac Hrvatske i putnik u Katar. Sjajnom je reakcijom zaustavio pokušaj Jurića.

Do odmora svjedočili smo još jednom pokušaju Kleinheislera iz daljine. Iskreno, ne znamo što je prevagnulo kod Bjelice da popularnom Laciki da mjesto od prve minute u odnosu na Caktaša, ali činjenica je da Kleinheisler nastavlja s izdanjima po kojima ga pamtimo od proljetnog dijela HNL-a. Dakle, gol može pogoditi tek slučajno!

Nastavak je počeo prilikom Fruka. S identične pozicije pokušao je i Kalik. I onda je Dion Drena Beljo pokazao zašto se ispred Gradskog vrta formirao red potencijalnih kupaca ovo ljeto i zašto je u Istri dogurao do deset milijuna eura koliko Osijek traži za njega. Primio je loptu na dvadesetak metara, po sredini. I odapeo iz sve snage lijevom nogom. Banić je bio na loptu, ali nije mogao ništa.

No, četiri minute trajala je prednost Osijeka. Pršir je uposlio Kalika koji oštro ubacuje pred peterac gdje Danijel Lončar šalje loptu u vlastitu mrežu. U 72. minuti Beljo je zaradio i kazneni udarac. Doduše, sudac Čuljak je duel s Jovičićem prvo procijenio kao prekršaj za Goricu, ali na intervenciju VAR sobe je pogledao situaciju, poništio žuti karton Belji i dao priliku da Osijek povede. Naklon mnogobrojnih problema s izvođačima udaraca s bijele točke, Dion Drena Beljo novi je egzekutor a premijera je bila uspješna. Osijek je poveo.

Samir Toplak reagirao je s tri zamjene od kojih je u jednoj izvadio Golubickasa te dao priliku Julardžiji. Međutim, u svom prvom dodiru s loptom Julardžija je zaradio isključenje zbog starta nad Nejašmićem. Do kraja utakmice Gradski vrt je još jednom eksplodirao. Bilo je to u trenutku dok je Bjelica izvadio iz igre Diona Drenu Belju kako bi zasluženo dobio ovacije navijača Osijeka.

U sljedećem kolu Osijek gostuje kod Lokomotive, dok će Gorica biti domaćin Šibeniku.

Osijek – Gorica 2:1

Osijek. Stadion: Gradski vrt. Gledatelja: 3590.

Sudac: Ante Čuljak (Zagreb), pomoćnici: Anto Marić (Zagreb) i Dario Kolarević (Zagreb). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Jerko Crnčić (Vrbovec).

Strijelci: 1:0 Dion Drena Beljo (62.), 1:1 Danijel Lončar (66. ag.), 2:1 Beljo (75. 11 m.)

Žuti kartoni: Bjelica, Nejašmić, Mierez (Osijek) Golubickas, Krizmanić, Jovičić, Keita, Stenvoorden (Gorica)

Crveni karton: Edin Julardžija (85. - oštar start)

Osijek (4-2-3-1):

Ivušić - Bartolec (od 77. Miloš), Škorić, Lončar, Leovac - Nejašmić - Fiolić (od 90. Caktaš), Brlek, Kleinheisler (od 82. Janjić), Fućak (od 77. Žaper) - Beljo (od 82. Mierez)

Gorica (3-4-2-1):

Banić - Krizmanić (od 80. Raspopović), Stenvoorden, Jovičić - Keita (od 80. Vojtko), Fruk (od 88. Cruz), Kalik, Mitrović (od 88. A.M. Jurić) - Golubicakas (od 80. Julardžija), Pršir - Jurić

1. kolo HNL-a:

Petak, 15. srpnja

Dinamo – Lokomotiva 3:2

Subota, 16. srpnja

Osijek - Gorica, 2:1

Šibenik - Rijeka, 21.00

Nedjelja, 17. srpnja

Varaždin - Slaven Belupo, 19.00

Istra 1961 - Hajduk, 21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

NK OsijekHNK GoricaHNLNenad BjelicaSamir ToplakIvan FiolićLaszlo KleinheislerIvan BanićDeni JurićMile ŠkorićDarko NejašmićTomislav KrizmanićPetar Brlek

Ostale Vijesti