Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Tomislav Stipić ostaje

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 09:30

Slaven je sezonu okončao pobjedom, ali u Koprivnici nije teklo med i mlijeko.

Izgleda kako je 'ljubav' pobijedila. Milijun razloga za sreću imaju i Stipić i navijači Slavena, simpatični strateg ostaje na klupi i za sljedeću sezonu.

Vijest nije službeno potvrđena od strane čelnika kluba, ali kako doznajemo iz izvora bliskih klubu, Stipić će – gotovo pa sigurno – za 20-ak dana povesti momčad na pripreme za sljedeću sezonu.

Iako prošla sezone nije bila najsjajnija te su Farmaceuti tek u predzadnjem kolu matematički osigurali ostanak u ligi, mnogi vjeruju da su pred Slavenom bolji dani. Voljeli ga ili ne, Stipić je definitivno učinio jednu od najmirnijih nogometnih sredina u Hrvatskoj zanimljivom.

Ono što je problematično je to da Stipić baš i nije sklon davanju prilika mlađim igračima. Okosnica njegove momčadi su Paracki – Bačelić Grgić – Krstanović, trojac koji zajedno ima više od 100 godina.

Njihova kvaliteta nije sporna, već prosperitet kluba. Bogojević i Goda nadaju se transferima ovog ljeta, ista stvar vrijedi i za Filipovića, a jasno da se najveći prihod očekuje od transfera Nemanje Glavčića koji gotovo pa sigurno napušta Koprivnicu. Nije srpskom veznjaku loše u Podravini, ali jednostavno - prerastao je tu sredinu, a toga su svjesni i u klubu.

Stipić je gotovo pa sve utakmice započinjao u sustavu 3-5-2. Njegov nogomet nije prilično atraktivan, ali je svrsishodan. Slaven gotovo svaku utakmicu igra na rezultat, a da je to činjenica vidi se i po tome što nemaju jasne postulate igre više od godinu dana nakon što je preuzeo klupu Farmaceuta.

No, Stipić je za Koprivnicu i Slaven napravio 'mali milijun' dobrih stvari te je njegov angažman nešto najbolje što se klubu, koji je upao u svojevrsnu kolotečinu, moglo dogoditi. Zanimljiv je, čovjek iz naroda, simpatičan i pristupačan, a njegove izjave su nešto što prije jednostavno nismo viđali u medijskom prostoru.

Kako smo ranije pisali, u slučaju da mu se uprava 'zahvali' ranije od dogovorenog, bez da na on to prestane, klub mu je dužan isplatiti milijun kuna odštete. Izgleda da se taj scenarij neće dogoditi, a bilo bi dobro da ako tim iznosom raspolažu, da ga daju u ruke baš Stipiću. Malo po malo, igrač po igrač, i vjerojatno bi se nešto napravilo. Nešto dobro, naravno.


Tagovi

Tomislav StipićSlaven Belupo

Ostale Vijesti