Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Stipić: Sve više klubova pokazuje interes za našim pojedincima i to nas čini sretnima

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 14:18

Farmaceuti su zadnji put poraženi prije više od mjesec dana, a od tada su zaredali šest utakmica s pozitivnim rezultatom. Šibenik se nalazi u dijametralno suprotnoj situaciji. Za pobjedu ne zna gotovo dva i pol mjeseca, odnosno 11 utakmica

Šest kola! Toliko nas dijeli do kraja ove neizvjesne sezone u Prvoj HNL. Pred nama je 31. kolo, koje će na Šubićevcu otvoriti Šibenik i Slaven Belupo. Možda čak i dvije momčadi koje najbezbrižnije mogu igrati u ovom ostatku sezone, iako se i kod njih situacija može zakomplicirati nekim ludim zapletom, odnosno serijom pobjeda triju klubova s dna ljestvice.

Bit će to treći okršaj ovih momčadi, a bolji su u njima Koprivničanci. Nemaju poraz, dvaput se remizirali, a prošlog gostovanja na Šubićevcu rado se sjećaju, jer su pogocima Lulića, Etoundija i Knolla slavili s glatkih 3:0. Nema sumnje kako bi se gosti ovaj put zadovoljili i s bodom, jer bi tako ostali ispred rivala i napravili još jedan korak prema ostanku u ligi.

A s obzirom na formu, do pozitivnog rezultata bi i mogli. Naime, Farmaceuti su zadnji put poraženi prije više od mjesec dana, a od tada su zaredali šest utakmica s pozitivnim rezultatom. Od toga su pet puta remizirali i jednom slavili. Taj niz zadovoljava trenera Tomislava Stipića, jedinog koji je preživio od svojih kolega s početka sezone.

„Na početku sezone smo pred sebe stavili zdrava očekivanja. Rezultatski je to bilo šesto mjesto, a potom razvoj momčadi i stvaranje klupskog kapitala kroz razvoj pojedinaca. Na najboljem smo putu da ostvarimo sve naše zadatke. Držimo željenu poziciju, a sve više raznih klubova pokazuje interes za naše pojedince i to nas čini sretnima. Ipak, moramo ostati fokusirani na terenu i završiti započeti posao“, rekao je u najavi šibenskog dvoboja.

Za razliku od njegove momčadi, Šibenik se nalazi u dijametralno suprotnoj situaciji. Za pobjedu ne zna gotovo dva i pol mjeseca, u tom periodu zaredao je 11 utakmica bez pobjede, a otkad je novi trener, Sergi Escobar, preuzeo klupu, od mogućih 12 osvojio je tri boda. Unatoč tom negativnom nizu, Stipić cijeni sutrašnjeg domaćina.

„Šibenik je veliki izazov i teško gostovanje. Moramo tijekom svih 90 minuta biti maksimalno koncentrirani i posvećeni našoj momčadi i zadatku kako smo bili i u utakmicama iza nas“, poručio je trener Slavena Belupa, koji nema problema s kartoniranim igračima.

Utakmica na Šubićevcu igra se u subotu od 17 sati.


Tagovi

Tomislav StipićSlaven BelupoNK ŠibenikPrva HNL

Ostale Vijesti