Germanijak.hr
Germanijak.hr

Tomasov: "Nikad me nitko nije pobijedio kao Dinamo, ali mi vrijedimo više od onih 4-0!", Babajan:"Igrači su spremni i željni revanša"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 20.09.23. | 19:00

U Astani su uvjereni da im se više neće ponoviti onakva utakmica i težak poraz kao u kvalifikacijama Lige prvaka

Marin Tomasov opet će biti jedan od glavnih igrača Astane u Maksimiru u četvrtak na startu Konferencijske lige. Kao i svi u redovima kazahstanskog prvaka, tako je i on poručio da će to biti jedna druga Astana nego ona koja je u srpnju izgubila 4-0 na istom stadionu, potom i 2-0 na svom terenu.

"Bit će teška utakmica. Došli smo dobro odigrati, sa željom za pobjedom, ali potrudit ćemo se dobro prezentirati. Naravno da nije lako, ali mi smo se spremili, bit će to nova utakmica, nova predstava naše momčadi.", kazao je Tomasov.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nije želio previše uspoređivati iz srpnja s ovim današnjim.

"Rekao sam i prrije tih utakmica da je Dinamo slabiji nego prije pet godina, pa smo izgubili 4-0! Loše smo reagirali, htjeli smo što bolji rezultat, ali nije se dogodilo. Nama i bod odgovara, mi ćemo biti sigurno drugačiji nego tad. Otišla su Dinamu tri reprezentativca, iali maju širok kadar i dalje. Imamo jednu pobjedu protiv Dinama, to je jedini klub koji me pobijedio i kući i u gostima dva puta, no. napravit ćemo sve da popravimo taj skor. Mislim da samo pobijedio samo jednom, ako jesam uopće, s Hajdukom. Ušao sam s klupe, ako se ne varam. Bilo je to davno, ne sjećam se."

Što to Astana može promijeniti u odnosu na te utakmice otprije dva mjeseca?

"Išli smo tada na rezultat sa željom da primimo što manje golova i čekamo kontru. Nesvjesno, ili je Dinamo to uvjetovao, povukli smo se i nismo uspjeli. Vidjeli smo greške i napravit ćemo sve da to ispravimo. Da će biti lako, neće, ali pokušat ćemo sve napraviti da budemo bolji i pobijedimo."

Znamo koliko se otad promijenio Dinamo, a koliko se promijenila Astana?

"Atmosfera je kod nas uvijek dobra, nama je bio cilj ući u bilokoju grupu, to smo uspjeli. A Dinamu je ovo katastrofa, jer je htio u Ligu prvaka, nama je uspjeh. Ovo možda nije Astana otprije korone, ali smo još uvijek dobra momčad. Nije bio dogovor da se tada povučemo, svjesni smo toga i siguran sam da ćemo pokazati puno više, jer mi možemo puno više.", zaključio je Marin Tomasov i dao riječ treneru Grigoriju Babajanu.

"Znamo s kim igramo, Dinamo je igrao i u Ligi prvaka, bio je blizu pobjedi protiv AEK-a. Bit će teška utakmica, znamo da se promijenila momčad Dinama, da su otišla tri-četiri igrača, ali želimo napraviti dobar rezultat. Za nas Konferencijska znači puno, nećemo čuvati igrače za prvenstvo, želimo se dobro predstaviti i istrčat će u Zagrebu naša najbolja momčad.", jasan je Babajan, koji je dodao:

"Za razliku od one utakmice, nema takvog pritiska, igrači imaju veliku želju za revanšom. Jako ćemo se dobro pripremiti za Dinamo, igrači su svjesni važnosti utakmice. Ovo mi je prvo ovakvo iskustvo u karijeri, da igramo četiri utakmice u četiri mjeseca s istim protivnikom, ali, dobro je što znamo snagu suparnika, analizirat ćemo i korigirati sve utakmice dosad i odigrati najbolje što znamo."



Tagovi

GNK DinamoAstanaMarin TomasovGrigorij Babajan

Ostale Vijesti