Slavko Midžor/Pixsell
Slavko Midžor/Pixsell

Modrima sudi Poljak, u Dinamu ga pamte po kontroverznom golu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.09.23. | 13:00

Paweł Raczkowski dijelit će pravdu u utakmici protiv Astane, već je jednom bio važan akter u Maksimiru

Paweł Raczkowski, 40-godišnji Poljak i njegovi sunarodnjaci, sudit će dvoboj Dinama i Astane (četvrtak, 21 sat) u prvom kolu skupine C Konferencijske lige. Radi se o sucu koji već godinama sudi međunarodne utakmice, ali ne spada u onu najvišu sudačku klasu, najviše je utakmica odsudio u Europskoj ligi, u Ligi prvaka puno manje.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A u Maksimiru ga pamte po jednom kontroverznom golu. Naime, Raczkowski je bio glavni arbitar u utakmici Dinama i Ferencvarosa 2019. u trećem pretkolu Lige prvaka. Susret je završio 1-1, a mađarski prvak zabio je pogodak, za koji se ni danas ne zna je li bio pogodak. Naime, Siger je pucao, prebacio Livakovića, a Dino Perić izbacio je loptu nazad u igralište. No, pomoćni sudac procijenio je da je lopta prešla gol-crtu, iako je to i uz pomoć snimke teško dokazati, VAR tada još nije bio u funkciji, a Raczkowski je priznao pogodak. Bunili su se Dinamovi igrači, uvjeravajući ga da lopta nije prešla crtu čitavim obujmom, ali, doista, teško je dokazati da jest ili nije. Poljak je vjerovao svojem pomoćniku, što je jedino i mogao i pokazao je na centar.

Tada je Dinamo u uzvratu u Budimpešti slavio 4-0, jednu od najvećih gostujućih pobjeda u povijesti pa je i taj detalj iz Maksimira brzo pao u zaborav. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoAstanaKonferencijska liga

Ostale Vijesti