Germanijak.hr
Germanijak.hr

Jakirović: "Daj Bože da kao Mourinho istetoviram pehar", Mišić: "Sad se lakše diše, a i dalje smo gladni pobjeda"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 20.09.23. | 18:25

Dinamov trener i jedan od glavnih igrača najavili utakmicu protiv Astane u Konferencijskoj ligi

Nema opuštanja i nema razmišljanja kako je utakmica s Astanom tek običan dan u uredu. Niti će one dvije utakmice iz srpnja, kad je Dinamo slavio 4-0 i 2-0 zavarati Modre u prvom kolu Konferencijske lige. To je sukus razmišljanja u Maksimiru uoči Astane.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Otvaramo s dobro poznatim protivnikom, s kojim smo igrali. Očekujem drukčiju utakmicu, doći će Astana sa željom da se pokaže u drugačijem svjetlu, ali na nama je da pokažemo kvalitetu pred našom publikom. Kontinuiranim napadom, na kojem smo radili zadnjih dana, vjerujem da ćemo uzeti tri boda.", poručio je trener Sergej Jakirović.

Samo su dva igrača izvan kadra zbog ozljeda.

"Imamo nekoliko rovitih od utakmice sa Salvenom, jedini koji je aut je Špikić. Želimo ga oporaviti za derbi, u ove tri utakmice će biti izvan terena. Kaneko je još uvijek ozlijeđen, rebro je u pitanju dosta ga to smeta."

Hoće li igrati najbolja momčad ili će nešto rotirati?

"Za mene je uvijek najjača postava, tkogod dobije priliku, dat će maksimum. Na svakoj poziciji čekaju priliku neki igrači i pokušat će je iskoristiti. Bit će dvije promjene, kako sad stvari stoje, ali vidjet ćemo do utakmice."

Može li Dinamo pasti u zamku, podcijeniti Astanu nakon one dvije pobjede?

"Nema straha da ćemo pasti u zamku, ne smijemo nikoga podcijeniti. Oni nisu tako loša momčad kako se vidjelo, to je bila zasluga Dinama što su tako izgledali. Imaju dosta balkanskog štiha, tamo je moj Čondrić, prate medije, prate Dinamo, prenijet će suigračima. Maksimalno smo koncentrirani, želimo obaviti posao što je bolje moguće."

Sve se više spominje da bi Dinamov cilj moglo biti i osvajanje Konferencijske lige?

"Ne mogu gledati tako daleko, prvi je cilj proći grupu, biti prvi. Imam dojam da se podcjenjuje Konferencijska liga, pa onda osvoji West Ham pa Roma, Moruinho istetovira pehar. U Dinamu je cilj ići utakmicu po utakmicu, a što će biti, vidjet ćemo. Meni je samo bitno da bude zdravlja."

Hoće li on istetovirati pehar kao Mourinho?

"Imam jednu tetovažu pehara koji sam osvojio i njime sam prekrio tetovažu koja mi nije odgovarala. Daj Bože da tetoviram pehar."

Je li to obećanje?

"Haha, je!"

Je li to što se ne očekuje više od 10 tisuća gledatelja činjenica da navijači podcjenjuju ovo natjecanje?

"Mi imamo dobru podršku gledatelja, ne mogu reći ništa. Onaj tko navija za Dinamo, tko osjeća, tko želi gledati dobar nogomet, taj će doći. Ne mislim da itko podcjenjuje, svatko želi gledati svoju momčad.", rekao je Jakirović.

A njim je pred medijima bio i Josip Mišić. Nasmijao se na priču o tetoviranju pehara.

"Haha, i ja ću tetovirati, zajedno ćemo.", kazao je Mišić.

No, svjestan je da će Astana biti težak suparnik.

"Nema tu puno tajni, iako smo mi promijenili tri-četiri igrača, mi smo njima nepoznanica. Ali, favoriti smo, tako ćemo se i postaviti i od prve minute ići po tri boda. Dosta utječe kako će se oni postaviti, mi ćemo igrati kao i onda, što prije zabiti prvi gol. Mi smo favoriti protiv svih u skupini, tako i protiv Astane."

Nije ovo slabo natjecanje.

"Konferencijska liga ima dobrih momčadi, protiv nikoga nije lako igrati. Svi koji su u grupnoj fazi tu zaslužuju biti, treba biti maksimalno. Prvo treba proći grupu, onda ćemo vidjeti dalje. Energija je odlična, podignuli smo se nakon Osijeka, napunili se samopouzdanjem, poslije i baterije, pobijedili i Belupo. Dobro treniramo, samo da je zdravlja i nadamo se pobjedama. Ima gladnih u svlačionici, kad dođeš i na termin želim pobijediti, pogotovo u Europi."

Otišli su neki bitni igrači od prošle utakmice.

"Nema Livakovića, nema Šutala i Ivanušeca, ali vjerujem da će ih novi igrači nadomjestiti, mi smo i dalje dobri i nadam se da ćemo to i dokazati."

Diše li se lakše nakon zadnjih rezultata?

"Dosta je lakše, jer je HNL ljestvica izgledala ružno. Pa AEK, pa Sparta, nije bilo lako živjeti s time. Sad sve ide prema planu, dostignuli smo Hajduk u HNL-u, igramo Konferencijsku ligu, sve izgleda bolje."



Tagovi

GNK DinamoAstanaKonferencijska ligaSergej JakirovićJosip Mišić

Ostale Vijesti