Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Tomas: "Vjerovao sam u Miju", Sopić: "Saznao sam da se nogomet igra za gol"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.08.23. | 08:01

Treneri Osijeka i Gorice ponudili su svoje viđenje nakon međusobonog dvoboja na Opus Areni

Osijek je dobio ono što je tražio u dvoboju s Goricom; tri boda bez primljenog gola.

"Bila je teška utakmica, ali takvu sam je i očekivao nakon četvrtka. Gorica je odlična momčad, igra dobru tranziciju i obranu, uzeli su i bod u Maksimiru. Na početku nismo imali energiju, promašili smo i kazneni udarac, ali nismo odustajali. Poslije gola imali smo i nekoliko prilika da povećamo vodstvo. Na koncu su moji dečki junački izdržali i zasluženo uzeli tri boda", rekao je Stjepan Tomas koji je priznao kako mu je bilo od izuzetne važnost da obrana dobro reagira u ovoj utakmici. Sljedeća utakmica je protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Dovoljno je vremena za odmor, da se resetiramo i pripremimo za nastavak pobjedničkog niza".

Mijo Caktaš obilježio je utakmicu s Goricom. Bio je jedini strijelac, a taj gol bio je 100. HNL pogodak igrača Osijeka.

"Otkako sam došao, vjerovao sam da će Mijo biti onaj pravi i stari. Odlično je odradio pripreme i na dobrom je putu da ostvari one brojke koje se i inače vežu uz njega", zaključio je Stjepan Tomas.

S druge strane, Željko Sopić je čestitao suparniku, ali i svojim igračima.

"Prije par dana sam saznao da se nogomet igra za gol. Osijek je zabio i čestitam im na tome. Imali smo dosta izglednih šansi. I protiv Dinama i ovdje, ali na kontu je nula. Predstoji nam velik rad da popravimo realizaciju, ali što se tiče borbenosti i plana igre - skidam kapu jer su ostavili sve na travnjaku", rekao je trener Gorice koji je očekivao slabiji ulazak domaćina u utakmicu zbog europskih obaveza koje su imali proteklog tjedna.

"Očekivao sam da će i moji zabiti na početku. To je tako. Morate imati u rosteru 25 igrača. S druge strane, kada napravite toliko tranzicija, po velikim brojevima morate zabiti. Mi nismo, odnosno Osijek se odlično branio. Dečki su dali sve od sebe, a postoji i razlika u kvaliteti. Razlika u plaći. To je tako u nogometu", bio je jasan Sopić dodavši kako ima sve igrače na raspolaganju i da su svi zdravi, ali da su igrali protiv bilo koga drugoga - opet bi bilo isto.

"Napadač? Morate pitati ljude u klubu. Zna se što bi ja, zna se da to košta. Ako imate budžet onda dovedete, ako nemate ne dovedete. Moglo bi bolje, ali koliko para toliko muzike. Dok se dečki bacaju na glavu, nema za Goricu zime u HNL-u"



Tagovi

Stjepan TomasŽeljko SopićHNK GoricaNK OsijekHNL

Ostale Vijesti