Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Mijo Caktaš donio tri boda i ušao u "Klub 100 HNL-a"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 20.08.23. | 22:53

Novi udarac za tanak kadar Osijeka stigao je desetak minuta prije kraja utakmice s Goricom kada je igru napustio Evangelou, čime je Tomas ostao na dva stopera...

Osijek je minimalnom pobjedom 1-0 svladao Goricu i učvrstio je svoju poziciju prvog pratitelja Hajduka na ligaškoj ljestvici. Strijelac jedinog gola bio je Mijo Caktaš kojem je to okrugli 100. pogodak u HNL-u. Na Opus Areni svjedočili smo ogledu najefikasnijeg napada lige protiv najbolje obrane. Osijek je do ovog susreta zabio čak 14 golova, dok je Gorica primila tek gol protiv Varaždina.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Željko Sopić je dva tjedna pripremao ogled s Osijekom, obzirom na odgođenu utakmicu dok je Tomas u europskom ritmu. Počelo je pokušajem Vujnovića na koji je odgovorio Lovrić. Ponovno je agilni Majstorović unio nemir u obranu Osijeka, ali Mitrović nije pratio. Nejašmić iz daljine i Mierez glavom probali su ugroziti Banića prije nego su krenule ozbiljnije stvari na Opus Areni.

Gorica je mogla do vodstva nakon kratkog dodavanja Gržana za Mkrtčjana kojeg je presjekao Ndockyt. Sjurio se prema Malenici, ali dao si je napadač Gorice predug for i vratar Osijeka je izašao kao pobjednik iz tvog dvoboja.

Najbolja prilika za Osijek stigla je nakon pola sata dvoboja. Udarcu Miereza ispriječila se ruka Maloče. Oglasila se VAR soba, sudac Čulina se na malom ekranu uvjerio a loptu je primio Šime Gržan. Namjestio je loptu na bijelu točku, poskočio je Gržan tijekom izvođenja kaznenog udarca i promašio cijela vrata.

No, razočarenje na Pampasu bilo je kratkog daha. Tek dvije minute kasnije, Domagoj Bukvić je ubacio s desne strane i servirao loptu kao na pladnju za Miju Caktaša. Potpuno neometan, pred petercem Banića, Caktaš je zabio svoj 100. HNL pogodak za vodstvo Osijeka.

U nastavku je Tomas osvježio momčad izvadivši Nejašmića i Guedesa umjesto kojeg su priliku dobili Drambajev i Pušić. I upravo je Pušić došao odmah u priliku, ali Banić je bio koncentriran. Željko Sopić probao je malo razbuditi svoje igrača trostrukom izmjenom. Ušli su Blummel, Jurić i Mrzljak umjesto Solde, Majstorovića i Vujnovića. No, nije pomoglo. Nešto prije je Gržan pucao iznad gola, a malo kasnije se nakon lijepe akcije spetljao Lovrić.

U 73. minuti Ramon Mierez je mogao zaključiti utakmicu, iako je to upitno kada je Osijek u pitanju. Pronašao je dijelić prostora i pucao glavom, ali lopta odlazi pored gola. Novi udarac za tanak kadar Osijeka dogodio se desetak minuta prije kraja dvoboja kada je igru zbog ozljede morao napustiti Evangelou. Zamjenio ga je nedovoljno oporavljeni Bralić. Ako se pokaže da je ozljeda Evangeloua ozbilnije naravi, Tomas će sljedeće kolo putovati u Kranjčevićevu s dva rasploživa stopera. U posljednjim trenucima svjedočili smo i kontranapadu vratara Banića kojeg je Hiroš zaustavio prekršajem pred trećinom Osijeka. U posljednjim trenucima ubacio je Mrzljak, Krizmanić pucao golavom ali lopta je otišla iznad grede.

Osijek - Gorica 1-0

Opus Arena. Gledatelja: 6670.

Sudac: Ante Čulina (Zagreb); pomoćnici: Anto Marić (Zagreb), Ivan Starčević (Bjelovar). Četvrti sudac: Goran Pečarić. VAR: Fran Jović (Zagreb), AVAR: Luka Pušić (Zagreb).

Strijelci: 1-0 Caktaš (29. as. Bukvić)

Žuti kartoni: Caktaš, Brlek (Osijek)

Osijek (4-2-3-1): Malenica – Gržan, Mkrtčjan, Evangelou (od 79. Bralić), Guedes (od 46. Drambajev) – Nejašmić (od 46. Pušić), Brlek (od 69. Jugović) – Bukvić, Caktaš, Lovrić (od 69. Hiroš) - Mierez. Trener: Stjepan Tomas.

Gorica (4-2-3-1): Banić – Majstorović (od 57. Blummel), Maloča, Krizmanić, Štiglec – Raspopović, Soldo (od 57. Mrzljak) – Ndockyt, Pršir (od 82. Matavž), Mitrović (od 74. Munksgaard) – Vujnović (od 57. Jurić). Trener: Željko Sopić.



Tagovi

NK OsijekHNK GoricaHNL

Ostale Vijesti