Davor Javorovic / Pixsell
Davor Javorovic / Pixsell

Tomas uoči premijere na Opus Areni: "Navijači će nam biti 12. igrač, bit ćemo ravnopravni sa svim momčadima u vrhu"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 15:35

Sutra nas očekuje prva utakmica na najmodernijem hrvatskom stadionu.

Veliki dan za osječki, ali i hrvatski nogomet. Trećeplasirana momčad Hrvatske nogometne lige iz prošle sezone, tijekom ljeta je promijenila stadion. Nakon oproštaja od kultnog Gradskog vrta, Osijek će od nove sezone zaigrati na najmodernijem, stadionu u Hrvatskoj – Opus Areni! Prvi gost bit će im Slaven Belupo, a uoči utakmice koja je na rasporedu u subotu u 21 sat, pred novinare su izašli kapetan Vedran Jugović i trener Stjepan Tomas.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Poseban je osjećaj biti ovdje na Opus Areni. Čast mi je biti prvi trener koji vodi ekipu na novom stadionu. Svaki profesionalac se zna nositi s pritiskom atmosfere, stadiona i očekivanja. Igrali smo u dobrim atmosferama, mislim da će nam navijači biti 12. igrač“, uvodno je rekao strateg Bijelo-plavih, a potom je dodao nešto i o stanju u momčadi:

„Zadovoljan sam stanjem u momčadi. Dobro smo isplanirali formu. Obrana nam je dobra, nema Guedesa koji se ozlijedio, ali imamo dosta dobrih igrača koji su dobro odradili pripreme. Imamo dobru ekipu i nadam se da ćemo dovesti još dva igrača“, rekao je Tomas.

Za kraj, dao je kratku najavu sutrašnjeg protivnika, ali i sezone od koje se dosta očekuje, posebno nakon što su navijači kupili rekordan broj godišnjih ulaznica.

„Slaven je ekipa koju treba respektirati. Igrat će agresivno i izaći visoko, ali nadam se da ćemo mi tu uzeti tri boda. Siguran sam da mi možemo s ovom ekipom i s još par igrača pomrsiti račune velikim klubovima. Ovaj Osijek će biti sigurno ravnopravan sa svim ekipama u vrhu“, zaključio je Stjepan Tomas.

Kapetan momčadi Vedran Jugović svjestan je da se sutra očekuje pobjeda kojom bi se na dostojan način obilježila nova era osječkog nogometa.

„Ovo je velik dan za NK Osijek. Pritisak je sastavni dio nogometa. Što je veći pritisak, to znači da imaš veće ambicije i da igraš na većoj razini. Navijači će nam biti vjetar u leđa. Mislim da će ovo biti jedan drugačiji nivo. Imali smo na Gradskom vrtu isto povijesnih utakmica u kojima smo zakazali.“ (G)



Tagovi

NK OsijekVedran JugovićStjepan TomasHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti