Sarri, Low, Velverde, Allegri @Reuters
Sarri, Low, Velverde, Allegri @Reuters

Tko nakon Moua: Ovo su najbolji treneri svijeta bez angažmana

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 12:06

Portugalčeva momčad u posljednjih pet utakmica skupila je jednu pobjedu, dva remija i dva poraza.

Od stare slave se ne živi, a Daniel Levy netko je tko želi rezultat sad i odmah. Jose Mourinho dobio je otkaz na klupi Tottenhama, a osim slabijih rezultata u Premier ligi, toj odluci zasigurno je kumovalo i ispadanje od zagrebačkog Dinama u osmini finala Europske lige.

Mourinho je neupitno jedan od najboljih svjetskih trenera, ostvarivao je velike uspjehe ne klupi Porta, Chelseaja, Intera i Real Madrida, ali nakon što ga se odrekao Manchester United, istu stvar napravio je i Tottenham na čijoj se klupi bio od studenog 2019. godine.

Zanimljivo, ovo mu je najkraći boravak na klupi nekog kluba još od sezone 01/02. kad je napustio Leiriju, ali ne jer odlukom kluba, već zato što je u siječnju 2002. godine stigao poziv Porta kojem jednostavno nije mogao reći ne.

58-godišnjaku rodom iz Setubala zamjera se privrženost defenzivnom način nogometa, a kad u momčadi imate veliki broj fantastičnih ofenzivaca kao što su Harry Kane, Gareth Bale, Lucas Moura, Steven Bergwijn, Heung-min Son i Dele Alli, Daniel Levy očekivao je da se napravi 'korak više' u odnosu na prethodnika. Doduše, to i nije tako jednostavan zadatak uzmemo li u obzir da je Pochettino odveo Pijetlove do finala Lige prvaka…

Što se tiče potencijalnih nasljednika, trenutno su u opticaju 'milijun trenera'. Ono što je poznato je da su trenutno bez angažmana Max Allergri, Maurizzio Sarri, Rafa Benitez, Ernesto Valverde i Ralf Rangnick, ali jednako tako treba uzeti u obzir da će nakon Eura klupu Njemačke napustiti Joachim Low.

Naravno, ima tu i trenera koji su ugovorno vezani za svoje sadašnje klubove, ali bi teško odbili poziv Tottenhama, ali zasad nema nikakvih informacija tko je na vrhu Levyjeve liste prioriteta.

Bilo kako bilo, Mourinho se sigurno dobro naplatio, a ispast će da ga je posla koštao remi s Evertonom i legendarnim Carlom Ancelottijem koji jako dobro vodio 'onu drugu' momčad iz Liverpoola. Tko zna, ukoliko Levy izvadi čekovnu knjižicu, možda baš bivši trener Juventusa, Milana, Chelseaja, PSG-a, Real Madrida, Bayerna i Napolija bude novi trener Tottenhama…


Tagovi

Jose MourinhoCarlo AncelottiTottenhamDaniel LevyMassimiliano AllegriMaurizio SarriRafa BenitezErnesto ValverdeRalf RangnickRalf RagnickJoachim Löw

Ostale Vijesti