Talentirani napadač Dinama objasnio zašto napušta "Modre"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 05.07.16. | 09:09

Mladi napadač je još jedan u nizu talenata koji prerano napuštaju Maksimir...

Nakon Josipa Brekala (Wolfsburg), Branimira Kalaice (Benfica), Tina Matića i Sandra Kulenovića (obojica Legija), još jedan mladi igrač napustio je Dinamo. Riječ je o talentiranom napadaču Karlu Igoru Majiću (18), članu iznimno nadarene Dinamove generacije s kojom je u četiri godine osvojio četiri naslova prvaka Hrvatske, jedan kup te prestižni Europski i Svjetski Nike kup. Igrači iz te generacije činili su i okosnicu U-17 reprezentacije koja je lani stigla do četvrtfinala Europskog (Bugarska) i Svjetskog prvenstva (Čile).

Srušio svjetske prvake

Bila je to sjajna godina za Majića koji je pogotkom u skupini u Čileu srušio kasnijeg prvaka Nigeriju (2:1), a nakon majstorskog gola Belgiji u četvrtfinalu EP-a u Bugarskoj neki mediji su ga uspoređivali sa Zlatanom Ibrahimovićem. Uz spomenuti gol Nigeriji, na SP-u još je zabio i SAD-u potaknuvši povratak Hrvatske u trenutku kad je gubila 0:2. Na kraju smo izborili remi (2:2). I bila je sjajna godina sve do jeseni kada odjednom više nije bio u prvom planu Dinamovih trenera. Upisao je nekoliko nastupa za juniorsku momčad i Dinamo 2 koji je nastupao u Drugoj HNL. No, propustio je šlager sezone – Ligu prvaka mladih, a kada se njegovo ime nije pojavilo na popisu izbornika U-19 reprezentacije Ferde Milina, među onima koji konkuriraju za nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, shvatio je da sreću mora potražiti u drugom klubu.

Karijeru i svoj nogometni razvoj stoga će nastaviti u njemačkom drugoligašu Fortuni Düsseldorf, a potpis na trogodišnji ugovor, kako je rekao za Večernji list, stavit će u ponedjeljak.

Prije odlaska prisjetio se prvih nogometnih koraka u Gorici iz koje je stigao u Dinamo kad su ga plavi zapazili na turniru u Medulinu, gdje je proglašen najboljim igračem i strijelcem. U polufinalu je golom srušio upravo Dinamo (1:0) čija je legenda, Igor Cvitanović, potom inzistirao na njegovu dolasku.

Ne osjeća gorčinu

„Četiri godine u Dinamu bile su zaista uspješne. Bili smo odlična generacija i sjajna klapa. Nedostajat će mi dosadašnji suigrači, poželjeli su mi sreću u novoj sredini, a Zdravko Mamić na rastanku mi je poručio kako je Dinamo moj klub i da su mi vrata uvijek otvorena“, kaže Majić.

A iako prošle sezone nije imao željenu minutažu, zbog toga ne osjeća gorčinu, već tvrdi kako je to bilo veliko iskustvo nakon kojeg je mentalno očvrsnuo.

„Ne zamaram se time, već se radujem novim izazovima. Imao sam mnogo ponuda, najuporniji su bili Schalke, Borussia Mönchengladbach, Köln i Sevilla. Tražio me i Hajduk, ali izabrao sam Fortunu, s kojom su pregovori trajali mjesec dana. Oduševljen sam uvjetima, bit ću član seniorske momčadi, a imat ću pravo nastupa i za drugu momčad te juniore, koji su bili četvrti u Bundesligi Zapad, ispred Bayera, Borussije (M), Kölna...“

U Fortuni će ga dočekati i jedan Hrvat, trener juniora Siniša Šuker, ali i poznati trener prve momčadi – Friedhelm Funkel.

„Nadam se golovima i da ću se uklopiti što prije. Čelnici Fortune poručili su kako očekuju profesionalnost na treningu, ali i izvan toga. Siguran sam da ću ispuniti njihova očekivanja, a ponosnima želim učiniti i svoje roditelje, obitelj, velikogoričkog župnika te sve koji su uvijek bili uz mene“ kazao je Majki, pred kojim je ključni izazov na njegovu putu do nogometnih visina.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

hrvatska U19 nogometna reprezentacijaprijelazni rokFerdo MilinIgor CvitanovićKarlo Igor Majić

Ostale Vijesti