CHRISTIAN HARTMANN/Action Images
CHRISTIAN HARTMANN/Action Images

Svrake ovog siječnja žele dovesti čak četvoricu igrača Uniteda koji su plaćeni 137 milijuna eura!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 11:52

Posudba ih ne zanima, a usput su bacili oko i na jednog veznjaka iz Serie A…

Nema sumnje da će ove zime najviše glasina biti oko Newcastlea. Po dolasku novog vlasnika, Svrake bi uskoro trebale postati nova sila u svijetu nogometa. Njegove su ambicije navodno poprilično velike, a bankovni račun i više nego ispunjen.

Otkako je saudijski kapital stigao na St. James' Park svakog dana dolaze nove informacije sa sjevera Engleske po pitanju novih transfera. One najnovije govore bi ove zime dres Manchester Uniteda onim Newcastlea mogla zamijeniti čak četvorica igrača, a tu je i veznjak Juventusa čije je ime također na vrhu liste potencijalnih pojačanja.

Iako su engleski mediji skloni senzacionalizmima, navode Mirrora ne treba naš pod svaku cijenu zanemariti. Naime, oni pišu da su Anthony Martial, Eric Bailly, Jesse Lingard i Donny van de Beek četvorka koju bi Mohammad Bin Salman htio vidjeti u crno-bijelom dresu već ove sezone.

Ne treba isticati da su sva četvorica navedenih i više nego kvalitetni nogometaši, ali isto tako oni trenutno nisu u najužim planovima Olea Gunnara Solskjaera. Martial je izgubio mjesto startera nakon što je u klub stigao Cristiano Ronaldo, Eric Bailly je po dolasku Varanea postao četvrti stoper u klubu, dok nizozemski veznjak vjerojatno nije prestao 'lupati glavom o zid' otkako je prihvatio poziv velikana s Old Trafforda budući da je dosad za klub skupio mizernih 1597 minuta, što bi u prijevodu bilo manje od 18 cijelih utakmica. Što se tiče Lingarda, on je izdanak Manchesterove škole nogometa te je u proljetnom dijelu prošle sezone pokazao svu raskoš svog talenta kad je bio na posudbi u West Hamu, ali po povratku na Old Trafford opet je uglavnom jedan od onih igrača koji utakmice započinju na klupi za rezervne igrače.

Engleski mediji pak ističu kako je Donny van de Beek prvi izbor te da je on glavna meta. Oko njega žele graditi megamomčad, a uzmemo li u obzir njegov status na Old Traffordu, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se ovaj transfer u konačnici i ostvari. Naravno, prvo se moraju dogoditi dvije stvari, a to je da United koja bi ih odšteta zadovoljila te na kraju je li sam igrač zainteresiran preseliti u redove Newcastlea.

Osim navedene četvorke za koju je uprava Uniteda kombinirano izdvojila 137 milijuna eura, u kombinacijama za dolaskom u novi 'megaklub' je i Velšanin Aaron Ramsey, piše Calciomercato. Veznjak Juventusa uskoro bi se mogao vratiti na Otok nakon što je kao slobodan igrač postao član Stare dame po isteku ugovora s Topnicima, ali njegov stil igre nije najbolje kompatibilan s tehničko-taktički zahtjevnom Serie A.


Tagovi

NewcastleNewcastle UnitedAnthony MartialEric BaillyJesse LingardDonny Van De BeekManchester Unitednogometni transferitransferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti