Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Svetog Duje zvona zvone da pozdrave šampione! Odbjeglom napadaču sve je u Splitu sad oprošteno

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.01.24. | 11:04

Duje Čop bio je omražen lik u gradu pod Marjanom, a sada je s tri gola Dinamu razveselio navijače Hajduka

Može li se u Splitu početi slaviti nakon što je Duje Čop zavio Maksimir u crno. Lokomotiva je na krilima nekadašnjeg napadača Hajduka koji je još igrao u Splitu, Dinamu i Šibeniku, srušila Dinamo i navijačkoj vojsci Bijelih dala krila

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Tek će se u nedjelju vidjeti kakva je eforija u Splitu, jer stadion samo što nije rasprodan, brojka članova prešla je 75 tisuća, a još nije ni siječanj završio.

U gradu pod Marjanom, najviše se priča o Duji Čopu koji je svojevremeno bio projekt Hajduka, ali je preko Splita završio u Dinamu te s Modrima zabijao Bijelima u Derbiju. Bio je tada omražen lik, nisu mu navijači mogli oprostiti što je otišao u Maksimir te bio još posebno raspoložen protiv Hajduka kada je igrao za Dinamo. Pisali su mu grafite, nije mu bilo lako doći u Split kao član Dinama, no sada će možda ući u povijest.

Pamtimo i i incident u trgovini kada je bio napadnut prilikom posjeta Splitu, no sada se može reći da mu je sve oprošteno. Ima i onih koji ne praštaju prelazak u Dinamo, no moguće je da je Čop već sada približio Hajduk tituli prvaka. Ne smijemo zaboraviti da se Dinamo neće predati, evo stiže i Josip Brekalo, Dinamo se mobilizira, no možda je već prekasno, jer je već bio upisao tri boda protiv Lokomotive.

Prošle sezone je kao igrač Šibenika zabio Dinamu i eliminirao ga iz Kupa što je Hajduku olakšalo put do Rabuzinova Sunca, a evo sada je to učinio opet, i to u velikom stilu s tri gola.

Sad se praktički može u Splitu pjevati 'Svetog Duje zvona zvone, da pozdrave šampione', jer imenjak zaštitnika grada pomogao je Hajduku.

No, valja vidjeti što će Rijeka napraviti protiv Gorice ove srijede u zaostalom susretu, jer ako pobijedi, Jadranski derbi mogao bi biti utakmica za prvo mjesto.

Hajduk je naviknut živjeti s euforijom koja se još pojačala dolaskom Ivana Perišića koji će za Bijele zaigrati u finišu prvenstva kada se oporavi od ozljede. Pobjeda nad Rijekom je imperativ za Hajduk sada, jer bi mogao još više odmaknuti na prvom mjestu, a nema sumnje da će na toj utakmici navijači napraviti spektakl.



Tagovi

HajdukGNK DinamoNK LokomotivaDuje ČopIvan PerišićJadranski derbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti