www.shakhtar.com
www.shakhtar.com

Gdje je zapelo po pitanju Kaščuka i Hajduka?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 23.01.24. | 08:01

Ukrajinski krilni napadač velika je želja Bijelih

Nije tajna da je Oleksij Kaščuk, Ukrajinac iz Šahtara koji igra na desnom krilu, želja Hajduka u ovom prijelaznom roku.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Bio je i na ljeto, ali se transfer nije ostvario, no kako je ušao u posljednju polusezonu ugovora, stvari su se malo promijenile, kao i njegov status u klubu, Premda je jesenas odigrao 12 utakmica i zabio četiri gola za Šahtar stavljen je sa strane, trener Marino Pušić s pomoćnikom Marijom Stanićem nije ga poveo na pripreme u Tursku, a osim s Hajdukom, Kaščuk je, kako je sam nedavno izjavio, u pregovorima s nekoliko klubova. Međutim, kako mu se ugovor približava kraju i u momčadi ga ne vide, on je proteklih dana, dok je Šahtar u poznatom 'rajskom' mjestu Antalya gdje se pripremaju mnogi klubovi, s još nekolicinom prekobrojnih trenirao odvojeno u Kijevu.

Neke informacije kažu da je jako blizu Hajduku, samo što se ne počne tiskati njegovo ime i broj na dresu, a potvrđuje to i Transfermarkt koji smatra da ima 66 posto izgleda da završi na Poljudu. U jednom trenutku se u igri pojavio PAOK čije su šanse na TM-u sada 20 posto, a zna se da je još pregovara s azerbajdžanskim Neftčijem i portugalskim Famalicaom. Inače, TM ga cijeni 2,5 milijuna eura.

E sad, hoće li završiti u Hajduku ili na nekoj drugoj lokaciji, teško je reći, no Bijelima bi dobro došao jer nemaju klasično desno krilo kojemu je glavna lijeva noga. U njegovu kvalitetu mogli smo se uvjeriti na ne tako davno održanom Euru do 21 godine kada je Hrvatskoj zabio sjajan gol, a usput još i asistirao. Krasi ga brzina, igrao je i Ligu prvaka, opasan je jedan na jedan, pa su ga prozvali 'ukrajinskim Messijem'. Pretjerano, ali ima kvalitetu kojom bi Bijelima povećao širinu i konkurenciju. Može još igrati na lijevom krilu i poziciji polušpice.

Pregovori su se odužili, navodno je i sportski direktor Darijo Srna kao nekadašnji hajdukovac nema ništa protiv da ide u Split, no sve se lomi na pregovorima s upravom Šahtara koja je tvrda i htjela bi dobiti dobar iznos za igrača koji nije u prvom planu i uskoro mu ističe ugovor. Stoga nije isklljučeno, ukoliko ne dođe do dogovora, da Kaščuk kraj ugovora dočeka na tribinama, a onda će slobodan moći gdje želi i onomu tko ga više plati.

Rekosmo, Mislavu Karoglanu bi dobro došao u borbi za naslov, ali u perspektivi za pohod na grupnu fazu nekog europskog natjecanja. No, još se čeka, sigurno je i Hajdukov sportski direktor već sit dugih pregovora i nedlučnosti Šahtara i samog igrača kojemu se na drugim destinacijama nude veća primanja, ali sad kada je potpisao Ivan Perišić, istaknuo je predsjednik Lukša Jakobušić na predstavljanju, on može biti mamac za dolazak drugih kvalitetnih igrača. Jer Hajduk cilja naslov i Europu, a s 23 godine Kaščuk je dovoljno mlad da može ostvariti transfer s Poljuda u neki financijski moćniji klub.

Emir Sahiti se u slučaju dolaska Kaščuka ne mora bojati za svoje mjesto, jer bi se lako preselio na lijevu stranu do povratka Perišića, a onda bi kada počnu europske utakmice zajedno s prvenstvom, bilo prostora za svih jer bi sigurao bilo rotacija.



Tagovi

Oleksij KaščukHajdukŠahtarMislav KaroglanMindaugas NikoličiusDarijo SrnaMarino PušićMario StanićHrvatska nogometna ligaZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti