Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Sve je lako kad si mlad: Šimunić boysi remizirali s Rusijom

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.10.21. | 08:06

NK Lučko je poprište prijateljskog turnira za U-19 reprezentativce

Dok se seniori spremaju za let na Cipar gdje ih sutra čeka važan kvalifikacijski ogled s nezgodnim domaćinom iz Nikozije, naša mlada izabrana vrsta ostaje u Zagrebu. U tijeku je prijateljski turnir za U-19 reprezentativce koji se održava u Lučkom,a Josip Šimunić je mali ciklus otvorio remijem s Rusijom. Završilo je 3:3. Premda ovakve utakmice nemaju rezultatskog značaja, neka nova imena polako se nameću kao rješenja za našu reprezentativnu budućnost.

Dva puta smo gubili. Prvo je su Rusi poveli u 28. minuti pogotkom mladog Damira Shaikhtdinova, samo da bi Hajdukov Marko Brkljača anulirao prednost preciznim udarcem s bijele točke u samom finišu prvog dijela.

Raspoloženi gosti su opet poveli . U drugom dijelu susreta se nametnuo Iaroslav Gladyshev, osamnaestogodišnjak iz redova druge momčadi moskovskog Dinama. Zabio je dva pogotka i tako prividno riješio utakmicu, no, naši mladi su se pohvalno uspjeli othrvati od poraza.

U samom finišu golove su postigli Ivan Šaranić iz Dinama, te finalno dobro čuvana tajna iz redova mladog Bayerna – Gabrijel Vidović. Iako je ovo prijateljski turnir, samo je pitanje vremena kada će neki od reprezentivaca koji su jučer nastupali kod Šimunića mogli dobiti poziv od Dalića. Gabriel Vidović se nameće kao prvi među jednakima. Nakon 14 odigranih utakmica ove sezone, Gabriel ima 7 golova i 7 asistencija. Imspresivno.

Hrvatska drugu utakmicu na turniru igra protiv Švicarske na Kajzerici, 9. listopada, od 16 sati.


Tagovi

Gabriel VidovićHrvatskahrvatska U19 nogometna reprezentacijaRusijaJosip Šimunić

Ostale Vijesti