Sven Hoppe/DPA/PIXSELL
Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

17-godišnji Hrvat briljira u Bayernu II: Već je sudjelovao kod devet pogodaka Bavaraca

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 10:20

Bayern stvara vatrenu devetku.

Hrvati su ove sezone hit u njemačkom prvaku. O Josipu Stanišiću, hrvatskom Nijemcu, smo već naveliko pisali. Riječ je o braniču koji pretežito igra na poziciji desnog beka, no može pokriti sve pozicije u obrani, a Julian Nagelsmann ga je na pripremama koristio i na pozicije defenzivnog veznog. Za njega se bore DFB i HNS, za sada je igrao za mladu njemačku reprezentaciju, no još uvijek ga se vabi iz redova Hrvatskog nogometnog saveza.

A u Bayernovom kadru igra još jedan, u ovom slučaju njemački Hrvat Gabriel Vidović o kojem smo također pisali, a koji ove sezone naprosto briljira u dresu Bayernove druge momčadi. Vidović se, kao i Stanišić, rodio u Njemačkoj, no ovaj 17-godišnji napadač hrvatsku putovnicu ipak stavlja ispred njemačke te je početkom lipnja ove godine odigrao dvije prijateljske utakmice za hrvatsku U-18 reprezentaciju.

Vidović je zaigrao za A momčad Bayerna na nedavno završenim pripremama, a trenutno briljira u četvrtoj ligi za drugu momčad Bavaraca. U sedam prvenstvenih dvoboja u aktualnoj sezoni zabio je četiri i još je pet puta asistirao. Najbolju utakmicu odigrao je prije tri kola protiv Pipinsrieda kada je u 6:1 pobjedi Bayerna II zabio i upisao još dvije asistencije, a golgetersku formu nastavio je i ovog vikenda. Zabio je u 5:1 pobjedi nad Unterhachingom.

Vidovićev Bayern vodi na ljestvici s bodom, ali i utakmicom više od SpVgg Bayreutha.

Vidović je igrač koji može pokriti sve napadačke pozicije u momčadi, a najbolje se snalazi na poziciji povućenog napadača. Riječ je o velikom talentu kojeg bi HNS trebao što prije zakapariti jer je poznata slaba perspektiva hrvatske napadačke linije u mlađim kategorijama. Međutim, ako HNS uspije privoljeti Vidovića da zaigra za predstavništvo Lijepe naše, njemu se još priključi Roko Šimić, Hrvatska bi mogla imati top napadački tandem za narednih 10 godina.




Tagovi

Gabriel VidovićJosip Stanišić

Ostale Vijesti