Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Sudačka komisija: Fossati je zaslužio crveni karton

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 12.10.22. | 17:07

Stigla je presuda Komisije

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza osvrnula se na suđenje u dvobojima 12. kola HNL-a. A s obzirom na tek jednu izdvojenu situaciju, da se zaključiti kako je kolo za nama bilo poprilično uspješno sa sudačke strane.

Situaciju koju je Komisija istaknula zbila se na okršaju Hajduka i Varaždina (2:1), a u kojem su sudac Ante Čulina i VAR sudac Ante Čuljak napravili pogrešku jer start Marca Fossatija na Matiji Kolariću nisu smatrali vrijednim izravnog isključenja.

HAJDUK – VARAŽDIN

Sudac: Ante Čulina. Pomoćni suci: Dario Kolarević i Ivan Starčević. VAR sudac: Ante Čuljak.

„40. minuta: Neispravna odluka suca utakmice u interpretaciji pravila XII (Gruba igra). Incident u kojem igrač Hajduka visokim intenzitetom, nekontroliranom brzinom otvorenim đonom starta na nogu suparnika, smjernicama PNI-e smatra se prekršajem “grube igre” obavezno disciplinski kažnjivim isključenjem. KNS HNS-a podsjeća suce na važnost timskog rada i odgovornost pomoćnih sudaca u incidentima koji se dogode u njihovoj domeni odgovornosti. Razmatrajući da je igrač Hajduka jasno ugrozio sigurnost suparnika, KNS-HNS-a očekuje obaveznu VAR intervenciju i donošenje ispravne odluke isključenja“, stoji u priopćenju Komisije. (rv)


Tagovi

HNLHajdukNK VaraždinMarco Fossati

Ostale Vijesti