Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Stranci sude Dinamo – Rijeka, na Poljudu “zvoni” Osječanin

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.03.23. | 11:27

Određeni su suci za 26. kolo Hrvatske nogometne lige

Nakon iznenađujućeg delegiranja debitanta Matea Ercega za zaostalu utakmicu 12. kola između Istre 1961 i Dinama u srijedu u Puli, eto nam iznenađenja i za redovno, 26. kolo, koje se igra od petka do nedjelje, 17. do 19. ožujka.

Idemo od kraja: derbi kola Dinamo – Rijeka u nedjelju u 17.30 u Maksimiru vodit će stranci i to Ciprani na čelu sa 27-godišnjim Menelaosom Antoniouom. U VAR-sobi bit će također ciparski Grci Kostas Rovertas i Evagoru Evagoras, a četrvti sudac bit će naš domaći, Čakovčanin Patrik Kolarić. Kontrolor suđenja je Draženko Kovačić.

Antoniou je dosad u HNL-u vodio utakmicu Hajduk – Osijek (3:1) prošlog studenog. Bilo je zanimljivo danas ispratiti kako će snaći u derbiju ciparski sudac Antoniou Menelaus, pisao je tada reporter Germanijaka Krešimir Milić. “Puštao je od početka oštriju igru, a o njegovim kriterijima i odlukama sigurno će više govoriti sudačka komisija i ostali eksperti”, dodao je. OPŠIRNIJE

Tadašnji trener Osijeka Rene Poms kazao je "Ako je ovo penal onda ih imamo pet-šest na svakoj utakmici". OPŠIRNIJE

Dakako, svoj su sud dan kasnije dali i stručnjaci, Draženko Kovačić (Studio HNL) odnosno Mario Strahonja (Stadion).

Evo iznad povezanih vijesti.

U petak će kolo otvoriti Varaždin i Gorica, Jakov Titlić (Hrvace) bit će glavni, a spomenuti Patrik Kolarić VAR.

U subotu, sudar Osijeka i Šibenika u Gradskom vrtu vodit će Zagrepčani, glavni je Ante Čulina, VAR Fran Jović, dočim je četvrta sutkinja Ivana Martinčić (Koprivnica). Taj će dvoboj osobno kontolirati šef hrvatskih sudaca Bruno Marić.

U subotu predvečer na Poljudu nadmetanje Hajduka i Slaven Belupa vodit će osječki “zvon”, pogađate, Dario Bel, VAR je Mario Zebec, kontrolor Igor Pristovnik.

A bitku za Europu u nedjelju od 15 sati u Puli, utakmicu Istra 1961 – Lokomotiva vodit će Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), a VAR će biti Duje Strukan (Split).





Tagovi

SuciVAR sucipovjerenik za suđenje Prve HNLsuđenjeHNLHrvatska nogometna ligaGNK DinamoHNK Rijeka

Ostale Vijesti