Strahonja: Gorgon je zabio iz zaleđa, Dinamo je trebao uvjerljivije slaviti

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.10.19. | 21:00

Oko sokolovo ponovno u prvom planu

Strahonja se prvo osvrnuo na utakmicu Slaven Belupa i Rijeke, a prva situacija pod povećalom bila je ona iz 14. minute kada je Slaven stigao do vodstva:

„Po mojem sudu glavni sudac je ovdje (duel između Tomečaka i Radivojevića) trebao dosuditi prekršaj. Igrač Slaven Belupa je pretjerano koristio snagu svojeg ramena, a malo je čak i podigao svoju ruku, što je po meni čisti prekršaj“, rekao je Strahonja, nakon čega se osvrnuo na start braniča Slaven Belupa na Jakovu Puljiću:

„Ovo je čisti prekršaj za kazneni udarac i ovdje ne vidim ništa sporno“, izjavio je Mario Strahonja.

U 74. minuti Alexander Gorgon je zabio pogodak iz nedozvoljene situacije:

„Geometrija nam govori kako se ovdje radi o zaleđu, iako ovo nije veliko zaleđe budući da su se u njemu našli koljeno i natkoljenica. Ovo nije veliko zaleđe, ali u svakom slučaju pogodak nije trebao biti priznat iako se pomoćnom sucu ovo bilo jako teško za uočit“, dodalo je Oko sokolovo.

 Nakon utakmice u Koprivnici Strahonja je dao svoje viđenje i onoga što se događalo u Gorici gdje su igrali istoimeni domaćin i Dinamo:

„Suk je jasno i očigledno zabio pogodak rukom. Od 1.7. na snazi su nova pravila nogometne igre koja jasno govore kako ni u kojem slučaju nije dozvoljeno zabiti pogodak rukom pa je stoga ovo greška suca“, rekao je Strahonja za situaciju kod pogotka Suka nakon čega se osvrnuo i na crveni karton Perića:

„Taj drugi žuti karton nije trebao biti dosuđen. Perić samo naslanja ruku na desni kut, a suca je obmanulo to budući da je mislio da je možda udario suparničkog igrača u lice. Još jedna pogreška glavnog suca Zebeca“, zaključio je Strahonja.

(foto:Pixsell)

 


Tagovi

StadionOko sokolovoMario Strahonja

Ostale Vijesti