Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Strahonja: Ako gledamo izolirano, Livaja je mogao dobiti drugi žuti karton, ali ja ne vidim problem

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.11.21. | 09:53

Velika je šteta da se nakon fenomenalnog 100. Jadranskog debija najviše priča o događajima na tribinama, a ne igri obje momčadi.

Nogometaši Hajduka su pogotkom Jana Mlakara u 98. minuti utakmice došli do pobjede u 100. Jadranskom derbiju. Hajduk je poveo, Rijeka okrenula, da bi Bili onda ipak došli do sva tri boda nakon nevjerojatno uzbudljive završnice u kojoj je heroj postao povremeni slovenski reprezentativac.

Poslije derbija, umjesto o nogometu, najviše se pričalo o događajima na tribinama, kao i utrčavanju dva 'navijača' na teren. Jedan od njih je verbalno napao Stefana Simića, a Marko Livaja je, kao lider Hajduka, dotrčao kako bi odgurnuo spomenutog uljeza i obranio svog suigrača.

Iako je očito bio isprovociran, Livaju su nastojali smiriti i igrači Rijeke, posebno Josip Drmić koji ga je odvukao sa strane i pričekao da zaštitarska služba, koja očito nije bila na razini zadatka, izvede uljeza s terena.

Ono što je pohvalno, naročito u ogledu u kojem imamo dva kaznena udarca i velike tenzije na obje strane, je da se o suđenju i nije previše pričalo. Ipak, u HRT-ovoj emisiji Stadion svoje viđenje derbija dao je Mario Strahonja, a osvrnuo se i na situaciju s kraja prvog poluvremena.

„Ako gledamo izolirano, a ne u kontekstu svega što se događalo, onda je Livaja zaslužio disciplinsku mjeru zbog nesportskog ponašanja jer je s trideset metara udaljenosti svjesno dotrčao u jednu incidentnu situaciju. Međutim, ako gledamo cijeli kontekst, onda možemo vidjeti da je Livaja imao namjeru zaštiti suigrače. On nije nikoga udario ni gurnuo nego obuhvatio i srušio. Vjerojatno je iz te cijele perspektive sudac odlučio da mu ne da karton i ja tu ne vidim problem“, rekao je Strahonja, čiju izjavu prenosi Novi list.

„Oba penala bila su čista, iako mislim da je sudac Pejin morao sam dosuditi penal za Rijeku, a ne čekati VAR. Kod penala za Hajduk sudac nije mogao vidjeti da je Ampem igrao rukom, ali je suradnja suca i VAR sobe odlično funkcionirala. Generalno je ekipa dobro sudila, iako je Pejin mogao pokazati još neki žuti karton zbog grubih startova“, dodao je sudački ekspert.


Tagovi

Marko LivajaMarijo StrahonjaMario StrahonjaJadranski derbiHajdukHNK RijekaRijekaRujevica

Ostale Vijesti