Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Stojković se u momčad vraća u ožujku, Kačavenda pauzira do kraja sezone!?

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.01.24. | 11:00

Dvojac, koji je ljetos došao iz Lokomotive, a onda otpao zbog ozljede, priprema se u Rovinju s kondicijskim trenerima i čeka povratak na travnjak

U svim analizama Dinamove momčadi često ljudi zaboravljaju njih dvojicu. Luka Stojković i Lukas Kačavenda stigli su jesenas iz Lokomotive, trebali biti važne karike prvog dijela sezone, međutim, sreću zbog dolaska u Maksimir zamijenila je nesreća. Za Kačavendu i nije bilo neočekivano, znalo se da ima problema s koljenom i da oporavak od prve rupture ligamenta nije prošao najbolje, ubrzo je shvatio i prihvatio da mora na još jednu operaciju i da će pričekati na debi za Dinamo. Stojković se, pak, ozlijedio na zagrijavanju prije prve utakmice u kojoj je trebao biti starter, ista ozljeda, ligament i također dugačak oporavak.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, njih dvojica došli su s momčadi u Rovinj na pripreme, rade po posebnom programu s kondicijskim trenerom Stipom Marinom i suradnicima i spremaju se za povratak na teren. S njima je i Boško Šutalo, koji isto vuče neugodnu ozljedu zbog koje će izbivati ukupno oko dva mjeseca. Ali, Boško je, za razliku od njih dvojice, jesenas nešto i odigrao, Stojkovića i Kačavendu nismo još vidjeli na djelu. Bez obzira na golgotu koju prolaze, stalno su nasmijani, raspoloženi, pozitivni. Lakoćom nižu krugove i vježbaju u teretani i vesele se što povratak lopti i utakmicama više nije tako daleko. Pogotovo kad je Luka Stojković u pitanju.

Dakle, prema sadašnjim prognozama, njegov oporavak teče jako dobro, prođe li sve bez nekih novih komplikacija, dragulja s Kalzerice mogli bismo na travnjaku vidjeti već u ožujku. Doduše, tada bi se trebao vratiti u momčadski trening, krenuti punom snagom, vjerojatno neće odmah u vatru i punu minutažu. Ali, u završnici sezone Sergej Jakirović mogao bi dobiti još jedan jaki adut u borbi za naslov. Dakako, uvijek je pitanje nakon ovakvih ozljeda, koliko će igraču trebati da se vrati u punu formu i fizičku spremu, koliko će ozljeda ostaviti traga na psihi. Međutim, gledajući Stojkovića u Rovinju, dojam je kako bi uistinu vrlo brzo mogao 'prebroditi krizu' i vratiti se u kadar kao ozbiljno oružje.

S Lukasom Kačavendom situacija je ipak malo složenija. Kod njega se radi u rerupturi, drugom puknuću ligamenta i povratak kod takvih ozljeda ipak traje dulje. A to znači da, po svemu sudeći, Kačavenda neće igrati ove sezone, možda nekim čudom u samoj završnici sezone dobije neku minutu, važno je da bude spreman za ljetne pripreme i iduće sezone bude na raspolaganju Dinamovu treneru. Inače, Dinamo je produljio njegovu posudbu s Kajzerice od idućeg siječnja, a onda će odlučiti hoće li ga otkupiti.



Tagovi

Luka StojkovićLukas KačavendaGNK DinamoSergej Jakirović

Ostale Vijesti