REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Stojković poručio da ostaje na klupi Srbije: „Vidimo se u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.12.22. | 23:21

Srbija je danas ispala sa Svjetskog prvenstva

Očekivali su od Svjetskog prvenstva puno više Srbi od onog što su prikazali. Po završetku grupne faze reprezentacija Srbije vraća se doma kao posljednja u skupini G. U prvoj utakmici poraženi su od Brazila, pa su prosuli vodstvo i remizirali s Kamerunom, a danas su poraženi u dramatičnoj utakmici sa Švicarskom.

Mnogi izbornici nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva u Kataru ostali su bez posla, ali čini se da izbornik Srbije Dragan Stojković Piksi neće. On je pak nagovijestio da ostaje na klupi srpske nogometne reprezentacije i odgovorio konkretno na pitanje ostaje li na funkciji.

„Naravno, u ožujku nam počinju kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Želimo se nakon 24 godine naći na tom natjecanju. Bit ću puno zadovoljniji ako svi moji igrači budu zdravi“, rekao je Stojković.

Osvrnuo se na rezultat na Svjetskom prvenstvu.

„Sigurno da ovo nije rezultat kojem smo se nadali, ali s obzirom na sve probleme koje smo imali od dolaska na prvenstvo, s obzirom na fizičku pripremljenost igrača, te smo učinili sve da ih vratimo u službu momčadi, očito je to bio preveliki problem za nas. Dečki su se borili koliko su mogli, dali sve od sebe, ali za ovu razinu natjecanja to nije dovoljno“, rekao je i dodao:

„Treba biti dostojanstven i u uspjesima i porazima. Imali smo period od skoro dvije godine uspjeha, sada je došao pad. Pružio sam ruku igračima i rekao da moramo da budemo veliki i kada nam ne ide. Mirna je atmosfera, momci su pružili maksimum s obzirom na stanje u kojem su. Nekima moram da skinem kapu, mnogi drugi ne bi ni pomislili da igraju. Bio sam vrlo zabrinut.“

Odgovorio je i koji je ključni problem bio.

„Sigurno da smo imali problema u toj obrambenoj igri, ali sada je to za dublju analizu, ipak je ovo Svjetsko prvenstvo i morate imati sve igrače potpuno zdrave, u top formi, u onakvom zdravstvenom stanju kao i oni. bili u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Nismo imali sreće s tim stvarima i bio sam jako uzrujan i zabrinut čak i kad smo krenuli u Bahrein. Imao sam točnu sliku stanja igrača i znao sam da će biti jako teško napraviti bolji rezultat“, kazao je pa dodao:

„Napadamo i branimo se kao momčad, svi moraju sudjelovati u igri, ali recimo – da, preokrenuli smo na 2:1 i opet nismo igrali dobro u obrani. Takve stvari su zabranjene na ovoj razini natjecanja. Ako ponavljate takve greške, onda je teško pobijediti. Ali u budućnosti moramo puno raditi, učiniti sve da riješimo problem“, prenosi MozzartSport. (rv)



Tagovi

Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.SrbijaDragan Stojković

Ostale Vijesti