REUTERS/David Klein i Jennifer Lorenzini
REUTERS/David Klein i Jennifer Lorenzini

Stojanović za Germanijak: "Šeško je najbrži igrač s kojim sam igrao, fantastičan napadač. Ali, Dinamo ima ljude koji ga mogu zaustaviti"

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 05.12.22. | 13:00

"Neka Šeško zabije gol, a Dinamo pobijedi. To je moj izbor, ipak sam Dinamov navijač", veli slovenski reprezentativac Petar Stojanović

Petar Stojanović javio se u nedjelju poslijepodne, još uvijek pod dojmom utakmice koju je odigrao u subotu. Njegov Empoli ugostio je Milan i u drugoj minuti sudačke nadoknade zabio za 1:1. Izgledalo je da će se Milanove šampionske ambicije okrznuti o Empolijeve stijene. Međutim, uspio je Milan zabiti još jedan pa i drugi i na kraju slaviti 1:3 i rastužiti domaće igrače i navijače.

"Šteta što smo primili taj drugi gol, mogli smo bez toga. Treći više i nije bio bitan. Zabiješ Milanu u sudačkoj nadoknadi, imaš bod u džepu i onda izgubiš. Baš nam je žao.", priča Petar Stojanović, slovenski reprezentativac i bivši igrač Dinama.I potvrđuje ono što nam se svima činilo nakon utakmice Milana i Dinama (3:1) na San Siru, da Modri mogu parirati Rossonerima.

"Naravno da mogu. Pogotovo na svom terenu. Milan nije isti na San Siru i u gostima, vidjelo se to i u ovoj našoj utakmici. Jednostavno, u Milanu je takav teren, vruća atmosfera, Milanovi igrači osjećaju se komotnije, superiornije i u velikoj su prednosti. U Maksimiru će to biti drugačija utakmica, Dinamo sigurno nije bez šansi."

I njemu dobro ide u Italiji, drugu je već sezonu standardan u Empoliju.

"Možda ove sezone nismo krenuli kao lani, još se tražimo, hvatamo formu. Ostanak u Serie A i dalje je glavni cilj, prošle godine smo ga ostvarili relativno lagano i brzo, sad će biti nešto teže. Što se mene tiče, zadovoljan sam dosadašnjim dijelom talijanske epizode, brzo sam se prilagodio, igram standardno, ljetos se pričalo i o nekim ponudama. Dobro je, naravno, mogu još bolje, kao i čitava momčad."

No, osnovni razlog zašto smo se sjetili Stojanovića jest Benjamim Šeško. Njegov suigrač u reprezentaciji, napadač Salzburga koji će u srijedu prijetiti Dinamu. A upravo su njih dvojica kreirali prošli tjedan jedan od najljepših golova sezone. U dvoboju Švedske i Slovenije Stojanović je centrirao, Šeško pogodio iz voleja, gotovo poput van Bastena 1988. Gol koji se danima vrtio raznim internet portalima.

"Je, lijepo je Šeško zabio, važna gol, ostali smo u B skupini Lige nacija, to nam je bio cilj. Šeško je uistinu sjajan napadač, nije čudno da ga zovu novim Haalandom. Isto je fizički jak, visok, a za tu svoju građu nevjerojatno brz. Fascinantan napadač. Siguran sam da nikad nisam igrao s bržim igračem."

Istaknut će Stojanović Šeškov očiti napredak.

"Sad je sve važniji i u reprezentaciji, postao je i tu igrač odluke, sazrijeva iz mjeseca u mjesec. Na svakom treningu vidiš koliko je moćan, kakva je potencijal. Ne sumnjam da će igrati u nekom od najboljih klubova svijeta."

Već je i potpisao za Leipzig, tamo će iduće sezone. Utječe li to možda negativno na njega, ono, nije toliko gladan dokazivanja, ima riješen nastavak karijere?

"A ne, baš naprotiv. Mislim da mu je taj transfer baš dao dodatnu sigurnost i samopouzdanje, može igrati s manje pritiska, a opet strašno je motiviran. Jednostavno, takav je tip, koji uvijek ide maksimalno, bez obzira tko je s druge strane. Ne mogu se protivnici pouzdati u to da će biti manje gladan, sad kad je već potpisao za Leipzig."

Čuje li se Stojanović sa svojim bivšim suigračima iz Dinama?

"Kako ne, naravno. Ostao sam u kontaktu s dečkima, ipak sam u Dinamu proveo prekrasne godine:"

Što će im reći, kako čuvati Šeška?

"Haha, ne sumnjam da oni znaju sve o njemu. Kažem, brz je, visok, odličan u skoku, a zbog te svoje brzine često traži dubinu, loptu u prostor. Nije ga lako čuvati, ali svakog igrača se može zaustaviti, tako i njega. Ima Dinamo ljude za taj posao, Šutalo, Perić i ostali."

Stojanoviću je Šeško dobar prijatelj, moramo li pitati za koga će navijati?

"Pa, evo, neka Šeško zabije gol, a Dinamo pobijedi. To je moj izbor, ipak sam Dinamov navijač."

Stojanović je bio dio one Dinamove momčadi koja je 2016. baš u Salzburgu izborila Ligu prvaka. Nakon produžetaka. Naravno da se sjeća tog dvoboja.

"Bila je to naša velika večer, velika pobjeda. Salzburg nas je nadigrao, zabili su Austrijanci za 1:0, imali još nekoliko prilika da nas dotuku. No, izdržali smo, zabili za 1:1, a onda ih u produžecima pobijedili i ušli u Ligu prvaka. Može Dinamo i sad u Salzburgu do povoljnog rezultata, uopće ne sumnjam u dečke, ova momčad već je odigrala puno takvih utakmica, u mnogima su i pobijedili.", zaključio je Stojanović.

Liga prvaka, 3. Kolo

Srijeda, 5. listopada

Red Bull Salzburg - Dinamo, 18.45

Chelsea - Milan, 21.00



Tagovi

Petar StojanovićBenjamin ŠeškoRed Bull SalzburgLiga prvakaGNK Dinamo

Ostale Vijesti