Claudio Bresciani/TT News Agency via REUTERS
Claudio Bresciani/TT News Agency via REUTERS

Šeško zahvalio bivšem dinamovcu na asistenciji za “vanbastenovski gol”, Kek ponosan što mu je momčad pokazala “jajca”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.09.22. | 08:54

Poznajem Van Bastena s YouTubea i računalne igrice Fifa, kazao je slovenski napadač

Slovenska nogometna reprezentacija je remijem protiv Švedske (1:1) u Stockholmu osigurala ostanak u B diviziji Lige nacija. Vodili su naši zapadni susjedi pogotkom Benjamnina Šeška, koji je ubrzo zahvaljujući internet zadivio nogometni svijet, a izjednačio je pred kraj poluvremena Emil Forsberg, obojica članovi Red Bullove franšize, slovenski napadač (matične) Salzburgove, švedski Leipzigove.

Benjamin Šeško (19) zvijezda je europskog nogometa u usponu, a njegov pogodak protiv Švedske uzdrmao je ne sa,p europsku javnost. Bilo je to nesvakidašnje remek djelo, gol kao na dlaku istovjetan onom kojeg je prije 34 godine zabio legendarni Nizozemac Marco van Basten Rusima na Euru 1988. Samo što je ovaj bio s druge strane i – dakako – drugom nogom. Lijevom!

Kako je Šeško rođen tek petnaestak godina nakon onog pogotka, prirodno se postavlja pitanje zna li on uopće tko je Van Basten?

"Znam ga s YouTubea i s računalne igrice Fifa, naravno da ga poznajem", rekao je prvo kroz smijeh Šeško, prenosi Ekipa24, a potom nastavio o samom golu: "Stojanović mi je dodao loptu, dok je letjela prema meni, ja sam razmišljao trebam li udariti ili ne. Rekao sam sebi da probam jer mogu zabiti s obje noge. Onda sam udario loptu i naravno prema golu. Kad napadaču ide, ide. Hvala Bogu, lopta je ušla u gol", opisao je slovenskim kolegama pogodak mladi Ben Šeško. Uskoro će ga imati prilike gledati navijači Dinama i hrvatski poklonici nogometa u nadmetanjima RB Salzburga i zagrebačkih Modrih u Ligi prvaka… Možda se do sljedećeg tjedna ohladi… Možda!

A kaj veli izbornik Matjaž Kek? Kojem je ovom utakmicom istekao ugovor sa Slovenskom nogometnom zvezom…

“Očekivano teška utakmica u kojoj smo patili, ali smo u isto vrijeme imali nešto više čistih prilika, da bi utakmica otišla u drugom smjeru. Čestitam dečkima, mislim da smo zasluženo došli do rezultata u koji je malo tko vjerovao nakon dvije utakmice. Bravo svi dečki, sve kolege, dobio sam momčad koja ima 'jajca'”, naglasio je bivši trener Rijeke na konferenciji za novinare nakon utakmice...

“Uspjeli smo iz nekih dijelova igre doći u cjelinu, ali i imati drugačiji, odlučniji stav tijela kada idemo na igralište. Svaka čast i Švedskoj, bili su pod pritiskom, ali ipak su oni sami sebi napravili veliki pritisak. Ali bilo je nevjerojatno 'fer' do zadnje sekunde. Takve utakmice vam daju zadovoljstvo za ovu profesiju", poručio je Kek. (nl)

Liga nacija, skupina B4

Utorak, 27. rujna

Norveška - Srbija 0:2

Švedska - Slovenija 1:1


 


Tagovi

Slovenska nogometna reprezentacijaMatjaž KekBenjamin ŠeškoPetar StojanovićLiga nacija

Ostale Vijesti