REUTERS/Nacho Doce
REUTERS/Nacho Doce

Što ti, stari, radi Xavi?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.03.23. | 10:32

U dvobojima Xavija i Ancelottija talijanskom treneru ide jako loše: uspio je dobiti samo dvije od sedam utakmica koje su se sastali

U odnosu Xavija Hernandeza i Carla Ancelottija, da se parafrazirati popularni natpis na jednom zagrebačkom zidu koji svima upadne u oko dok se voze Savskom cestom u smjeru centra - KAJ TI STARA RADI ZADAR? Upravo tako, bez zareza i sve velikim slovima. Tako da si zapravo svatko može interpretirati pitanje kako želi. Ako je vjerovati jednoj 'sportskoj' usmenoj predaji (u brdu raznih pojašnjenja tog grafita), pitanje datira iz velikih košarkaških bitki Cibone i Zadra, u kojemu je 'stara' zapravo nadimak za Cibonu, a ovisno o tome gdje postavite zarez, možete odrediti tko je u priči superioran, a tko inferioran.

U tom smislu, zarez nije upitan u odnosu Barceloninog i Realovog trenera. Naime, otkako je katalonski trener stigao na klupu svog nekadašnjeg kluba, Barça je osvojila pet od posljednjih sedam El Clásica, otela Realu naslov, a još dva su na pragu. Sigurno nije idealna statistika za trenera kojega mnogi nazivaju najboljim na svijetu.

Naime, u ovoj 2023. Barcelona u do sada tri odigrana Clásica je uzela jedan naslov, a priprema se zgrabiti još dva. Prvi od ta tri odigran je u siječnju u Saudijskoj Arabiji kada su se Katalonci okrunili španjolskim Superkupom slavivši 3:1. Drugi je došao mjesec i pol kasnije, s još jednim finalom na horizontu, u ovom slučaju Kupa. Xavijeva Barça je pobijedila Ancelottija 0:1 na Bernabéuu i konačno, ove nedjelje, Barcelona se uspjela vratiti i slaviti 2:1 i udaljiti se od Real Madrida na 12 bodova u La Ligi u krucijalnom momentu sezone.

U dvobojima Xavija i Ancelottija talijanskom treneru ide jako loše: uspio je dobiti samo dvije od sedam utakmica koje su se sastali: prvi put kad su im se putevi ukrstili, prije nešto više od godinu dana u polufinalu španjolskog Superkupa, Madrid je uspio pobijediti Blaugranu nakon produžetaka (3:2). Pobjeda koja se ponovila ove sezone u La Ligi, s Madridom koji je slavio na početku ove sezone 3:1.

Ali ostali susreti završili su u korist Xavija. Čak je i u prijateljskom susretu Barcelona izašla kao pobjednik, pobijedivši ovog ljeta u Las Vegasu, sjajnim golom Raphinhe.

Što ti, stari, radi Xavi... (eg)



Tagovi

BarcelonaReal MadridXavi HernandezCarlo AncelottiEl Clasico

Ostale Vijesti