UESyndication
UESyndication

VIDEO Barca u sudačkoj nadoknadi stavila obje ruke na novi naslov prvaka!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.03.23. | 23:07

Veliki derbi Primere odlučen je u 92. minuti kada je Kessie donio Barceloni trijumf i bijeg na 12 bodova prednosti u odnosu na Real Madrid.

Čini se kako je pitanje ovogodišnjeg prvaka Španjolske riješeno u sudačkoj nadoknadi El Classica nakon što je Kessié donio pobjedu Barceloni 2:1 i bijeg na 12 bodova prednosti u odnosu na Real Madrid. Kapetan reprezentacije Hrvatske Luka Modrić igrao je do 77. minute u utakmici, bez nekog zapaženog učinka.

Uoči dvoboja na Nou Campu, Barcelona je imala devet bodova prednosti u odnosu na Real i bilo je sasvim jasno kako Realu samo pobjeda igra da bi zadržao kakve takve šanse u utrci za naslov. I tako su otvorili derbi s obzirom na to da se Benzema već u 24 sekundi utakmice našao u prilici, ali Ter Stegen je bio spreman.

Slijedile su minute dominacije Barcelone. Lewandowski je pokušao iz daljine, potom i Raphinha glavom. No, gol je pao na drugoj strani. Doduše, riječ je o autogolu obzirom da je Vinicius pokušao ubaciti loptu u peterac, ali ona pogađa Arauja u glavi i odbija se iza Ter Stegena.

Golove na koje pravo prijenosa ima Arena Sport pogledajte OVDJE.

Bio je to svojevrsni šok za domaćine koji su lako mogli otići i u veći rezultatski minus da Benzema nije zakasnio na ubačaj Viniciusa. Real je kontrolirao igru, tu i tamo znao zaprijetiti a na ruku im je išao i kriterij suca jer je Nacho bio vrlo blizu drugog žutog kartona kada je išao rukama prema licu Raphinhe.

I kada se mislilo da će se na odmor s minimalnom prednošću Reala, dogodilo se izjednačenje. Više sretno nego spretno lopta se od bloka obrane gostiju odbila do Sergija Roberta koji snažnim udarcem trese mrežu Courtoisa.

Nakon sat vremena igre Barcelona je mogla do potpunog preokreta. Lewandowski je pokušao iz okreta, ali lopta odlazi tik pored vratnice. Do kraja dvoboja bilo je prilika s obje strane. Igrači Reala proslavili su pogodak Asensija, ali naknadnim pregledom VAR snimke, utvrđeno je zaleđe.

Sve je išlo prema tome da će veliki derbi završiti bez pobjednika. Međutim, Balde odlično pronalazi Kessiéa koji u 92. minuti zabija gol za pobjedu Barcelone, a sasvim izvjesno i novi trofej u riznici Nou Campa.




Tagovi

PrimeraReal MadridBarcelona

Ostale Vijesti