„Što mi je rekao Pochettino? Doći će tvoje vrijeme, bla, bla, bla...“

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 19.04.20. | 17:05

Argentinac nije bio omiljen baš svim svojim bivšim igračima...

 Naime, mladić koji cijeli život navija za Southampton pozdravio je najboljeg kenijskog nogometaša svih vremena kada se on ukrcao na let iz Londona za Kanadu, a kada ga je pitao hoće li stvarno karijeru nastaviti u MLS-u, kenijski se nogometaš samo zagonetno nasmijao.

Nekoliko dana nakon tog događaja, Waneyama je i službeno potpisao za svoj novi klub, a ovu neobičnu priču prvi je objavio ugledni The Athletic.

Ipak, pomalo je čudno kako se netko iz Premier lige tek tako ode u MLS, ali priča je puno duža i kompliciranija nego što mnogi misle.

„Rekli su mi da odlazim zbog novaca, što je potpuna ludost. Mislite da u Premier ligi i klubovima kao što su Tottenham i Southampton nije bilo novaca?“, rekao je za engleske medije jednom prilikom kenijski veznjak.

Svi njegovi „porblemi“ započeli su ozljedom koljena. Nakon dugotrajnog oporavka Wanyama se napokon vratio u momčad te je bio „100% fit“, ali Pochettino mu nije vjerojavo:

„Nikad se nismo svađali, ali htio sam razgovarati s njim da vidim u čemu je problem“, rekao je Wanyama.

Rastanak je bio neminovan, a da su ga u bivšem klubu potpuno otpisali potvrđuje i podatak da ove sezone u čak 17 navrata nije našao svoje mjesto ni na klupi za rezervne igrače.

„Otišao sam u njegov ured, ali je on imao nekog drugog posla. Vidio sam njegovog asistenta Jesusa Pereza koji mi je onda rekao kako Poch stalno ponavlja kako će moje vrijeme doći, bla, bla, bla... Više se nisam vraćao u ured, sve mi je bilo jasno i to je glavni razlog zašto sam napustio klub“, dodao je najbolji kenijski nogometaš svih vremena, pa nastavio:

„Volim ja Tottenham, ali više od Tottenhama volim igrati nogomet“, zaključio je.

U dresu Pijetlova odigrao je 97 utakmica, a onda se, u ožujku ove godine, priključio momčadi Montreal Impacta koju kao glavni trener vodi Thierry Henry:

„Kada sam tek stigao nisam mogao vjerovati koliko je ovdje hladno. Trener mi je dao kapu i rukavice, a meni je i dalje bilo zima. Što onda? Ništa, obukao sam sve još jednom... Treneru se to svidjelo, vidio je da me ništa neće zaustaviti u tome da odradim trening“, ispričao je Wanyama u razgovoru za The Athletic, a vijest je prenio i popularni Transfermarkt.

U svojoj novoj momčadi, Wanyama će neupitno biti jedan od središnjih figura te će se puno toga „vrtiti“ oko njega. Iako je svojevremno vrijedio 30 milijuna eura, njegova se tržišna vrijednost jako srozala posljednjih godina te danas vrijedi svega 6,5 milijuna eura, ali i to je dovoljno da bude 12. najskuplji igrač lige.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

MLSMontreal ImpactThierry HenryMauricio PochettinoVictor Wanyama

Ostale Vijesti