REUTERS/Ibraheem Al Omari
REUTERS/Ibraheem Al Omari

Štimac poručio Indijcima: „Čekam vas do srpnja, imam ponude na stolu“

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 21.06.22. | 15:10

Trenutni ugovor mu ističe u rujnu

Nekadašnji izbornik Vatrenih i brončani iz Francuske s Hrvatskom Igor Štimac najavio je Indijskom savezu da neće dugo još čekati na novi ugovor. Trenutna suradnja s Plavim tigrovima traje do rujna, a na mjesto izbornika Indije stigao je 15. svibnja 2019. godine.

Nedavno se kvalificirao na AFC Azijski kup s Indijom nakon niza lošijih rezultata. Njegova momčad ostala je neporažena u kvalifikacijama protiv Kambodže, Afganistana i Hong Konga. Unatoč tom rezultat u Indijski savez mu još nije ponudio novi ugovor.

„Imam ponude na stolu i čekat ću do srpnja, ne duže od toga. Poštivat ću sve što smo učinili. Poštivat ću veliku podršku koju sam imao od AIFF-a, posebno Patela, Kushala, Abhisheka i organizacije. je li tu sada, ili tko će biti sljedeći, poštujem instituciju. Ali ne mogu si priuštiti da čekam jako dugo“, rekao je Štimac na tu situaciju prenosi 90min i dodao:

„Ponude su tu do početka predsezone, a ako ne prihvatim sada, morat ću čekati sredinu sezone ili duže kada timovi izvrše promjene (zbog lošeg učinka). Nije idealna situacija za preuzimanje . Ako sada nešto uzmem, u mojim će rukama biti odabir igrača koje želim, predsezonu kakvu želim. Zato mi je stalo da se budućnost posloži s Indijom.“

Štimac je u indijskoj javnosti često bio izložen kritikama zbog izvedbi nogometne reprezentacije pa se pretpostavlja da se u savezu zbog toga nisu još sjetili produžiti mu ugovor.


Tagovi

Igor Štimac

Ostale Vijesti