REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Stara Dama se želi pomladiti: Prvi prioritet je veznjak Nike Kovača

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 17:13

Juventus se malo stabilizirao nakon lošeg ulaska u sezonu, spremaju opaki plan za zimu

Nakon zbilja lošeg ulaska u sezonu, gdje je Juventus izgledao kao ekipa koja se bori za ostanak u ligi, stanje u Torinu izgleda nešto bolje. Uostalom, kasni, pobjednički gol Locatellija u gradskom derbiju s Torinom sigurno je podigao raspoloženje u redovima talijanskog velikana koji je navikao osvajati prvenstvo desetak kola prije kraja.

Kako danas piše ugledni Gazzetto Deelo Sport, uprava torinskog velikana je već krenula u akciju, no ovog puta nije riječ o pukom faceliftingu putem jednog pojačanja, već plasnko ulaganje u mlade igrače koji tek trebaju doći na svoju najvišu razinu.

Odlaskom Cristiana Ronalda, klupska blagajna je postala slobodna za jedan jaki ugovor. S druge strane, preskup povratak Moisea Keana u Juventus je također praksa koju Juventus želi što prije zaboraviti. Daroviti talijan je prodan u Everton za nešto manje od 30 milijuna eura, potom je vraćen u crno.bijeli dres putem posudbe koja ističe za dvije godine. To zadovoljstvo ih je koštalo 7 milijuna eura, a ako će Moise zabijati, otklup ugovora bi mogao biti puno skuplji.

Što se tiče planova za zimu, nekoliko kombinacija se spominje kao “dobar deal” za Juve. Prva bi uključila razmjenu Dejana Kuluševskog koji bi krenuo put Firenze, dok bi strašno talentirani srbijanski reprezentativac Dušan Vlahović, uz nadoplatu, otišao u Juventus. Njegov dolazak bi svakako izgurao Moratu iz ekipe, no teško da će Španjolac imati problema naći novi angažman s uvjetima koji mu pašu.

Druga meta, vjerojatno više izgledna, leži u Monacu. Niko Kovač uživa u sjajnim igrama svog veznjaka Tchouamenija, no nadareni Kamerunac, još jedan iz generacije igrača rođenih 2000. godine ili ranije je spreman već na zimu napustiti “kneževinu” i krenuti dalje. Trener Stare Dame Massimilano Allegri, uz pomoć tehničkog direktora Federica Cherubinija smatra kako je mladić budućnost francuskog nogometa. Uostalom pokazao je to sinoć u finalu Lige nacija gdje je kao zamjena razvikanom Rabiotu odradio sjajan posao u vezi zajedno s Pogbom.

Nakon teško izborene pobjede nad Torinom, Juve na svom stadionu u subotu navečer dočekuje Mourihnovu Romu. Prvi veliki pravi izazov za Allegrija ove sezone. Juventus je sedmi s 11 bodova, Roma ima četiri više. Idealna prilika za puni povratak u borbu za naslov.

Sa ili Bez Ronalda, Juve ostaje Juve.




Tagovi

JuventusDejan KuluševskiAlvaro MorataMassimiliano AllegriDušan VlahovićAurelien Tchoumeni

Ostale Vijesti