GNK Dinamo/Pixsell
GNK Dinamo/Pixsell

Sporting uspješniji od Dinama s bijele točke

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.06.22. | 08:09

Mladi igrači Dinama nisu uspjeli osvojiti Al Abtal Cup, Sporting je u finalu bio bolji u izvođenju jedanaesteraca i na kraju zasluženo osvojio trofej

U velikom finalu juniorskog Al Abtal Cupa odigranom u Madridu Dinamo i lisabonski Sporting pokazali su dobru igru, dobro su se branili, ali nisu uspjeli ugroziti suparnička vrata. Modri su dominirali kroz prvo poluvrijeme, lisabonski Lavovi u drugom dijelu, dok je nakon osnovnog dijela utakmice na semaforu ipak ostalo 0:0. Uslijedili su jedanaesterci, a portugalska momčad bila je uspješnija i spretnija, uz 4:1 proslavili su osvajanje trofeja, stoji u izvještaju na Dinamovoj službenoj mrežnoj stranici.

Dinamo je tako završio na odličnom drugom mjestu u konkurenciji momčadi iz cijelog svijeta, između kojih su bile istaknute mlade postave klubova kao što su Real Madrid, Liverpool, Legia, Šahtar, Real Sociedad, Atletico Madrid, Olympique Marseill i spomenuti Sporting. Nekoliko momčadi bilo je sastavljeno i od najboljih talenata i igrača iz Saudijske Arabije.

Momčadi su bile podijeljene u četiri skupine, a kasnije je uslijedila nokaut faza. Turnir je organiziran pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Saudijske Arabije, dok je cilj turnira razvoj i promocija talentiranih igrača, kao i povezivanje klubova sudionika.

Podsjetimo, Plavi su na putu do finala u nokaut fazi pobijedili španjolsku momčad Valenciju, kao i Real Madrid u polufinalu prije nekoliko dana.

Po završetku finala kratku je izjavu za Dinamove digitalne kanale dao je trener Damir Krznar:

“Prije svega žeim zahvaliti organizatorima na sjajnom turniru koji nam je zaista trebao s obzirom na to da zbog epidemije koronavirusa nismo imali mogućnost igrati međunarodne utakmice. Pokazali smo da smo u mlađim kategorijama i dalje među samom elitom. Gledali smo podjednaku utakmicu u kojoj smo na početku mi dominirali, a na kraju oni. Sreća nas je pomazila do sada sto se tiče jedanaesteraca, ali danas nažalost nije. Čestitam Sportingu na osvojenom turniru. Mi se nemamo čega sramiti. Čestitam svojoj momčadi za cijeli turnir, dečki su dali sve od sebe i pokazali da na njih možemo ozbiljno računati. Ponosni smo na sebe jer smo bili rame uz rame pobjedniku turnira”, poručio je Krznar. (G)

Al Abtal Cup 2021./22.

Grupna faza

Dinamo - Real Sociedad 5:2

Dinamo - Green Saudi Future Falcons 3:1

Dinamo - White Saudi Future Falconsa 2:0

Dinamo - Olympique Marseilles 1:1

Dinamo - Valencia 3:4

Četvrtfinale

Dinamo - Valencia 1:1 (4:2 11m)

Polufinale

Dinamo - Real Madrid 3:3 (5:4 11m)

Finale

Dinamo - Sporting 0:0 (1:4 11m)


Tagovi

Dinamo junioriGNK DinamoDinamo ZagrebSporting LisabonDamir Krznar

Ostale Vijesti