Spartak će biti drugačija utakmica od Anderlechta i Fenera, ali nema opuštanja

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 24.10.18. | 10:08

Hrvatski reprezentativac do 21 godine s Dinamom je na pragu europskog proljeća.

„Dobro je počelo, nadam se da ću tako i nastaviti. Najvažnije je što sam odradio dobre pripreme, sve je prošlo u najboljem redu, bez ikakvih ozljeda. Strpljivo sam čekao svoju priliku i sad kad sam je dobio, nadam se da sam ju dobro iskoristio,“ započeo je Ivan Šunjić za Germanijak.

ODIGRAJ >>> Spartak Trnava - Dinamo

Sezonu je započeo dobro na oba fronta – klupskom i reprezentativnom. Na klupskoj razini s Dinamom je na vrhu lige, izborio je osminnu finala Kupa i grabi ka proljeću u Europi, a s reprezentacijom do 21 godine već je odradio najteži dio plasiravši se na Europsko prvenstvo pobjedama protiv Grčke i San Marina.

„Dojmovi su se već morali sleći jer smo se svi vratili obavezama u klubovima i već razmišljamo o novim izazovima, ali naravno da mi je drago što smo uspjeli ostvariti nešto što mlada reprezentacija čeka već jako dugo. Također, nadam se da ćemo svi igrati u klubovima ove sezone, u što boljoj formi dočekati njezin završetak, odnosno početak Eura, te da tamo nećemo biti samo prolaznici.“

SPECIJALIZIRANA PONUDA NA UTAKMICU SPARTAK - DINAMO

A to neće biti nimalo lako jer će svoj trag u Italiji i San Marinu dogodine htjeti ostaviti neki od najboljih igrača današnjice u tom uzrastu. Igrači poput Delea Allija, Kyliana Mbappea i Juliana Mbappea imaju pravo nastupa i dogovore li se sa seniorskim izbornicima, mogli bi nastupiti na Europskom prvenstvu do 21 godine.

„Igrao sam već protiv Dellea Alija do 18 godina, ali Euro U21 je puno veća pozornica. Nadam se da će što više igrača tog kalibra, odnosno ovi koji su već u seniorskim reprezentacijama, doći na turnir pa ćemo vidjeti što možemo protiv igrača s najviše razine.“

„Što je najvažnije da bismo bili konkurentni? Najvažnije je zadržati kontinuitet forme do kraja sezone, da se oni igrači koji ne igraju standardno nametnu u svojim klubovima. Dođemo li na Europsko prvenstvo u takvoj formi, mislim da će se nas nešto pitati na tom turniru."

No, prioriteti su prioriteti, iako ga na kraju sezone vjerojatno očekuje najvažniji turnir u reprezentativnoj karijeri, već ovaj četvrtak očekuje ga vjerojatno najvažnija utakmica u kratkoj karijeri u Dinamu, gostovanje protiv Spartaka Trnave u Europa ligi.

„Svima nam je u podsvijesti to proljeće u Europi, ali idemo utakmicu po utakmicu. Neće biti lako u Trnavi, ali dobro smo analizirali suparnika i idemo po pobjedu. Riječ je o čvrstoj, discipliniranoj momčadi, bit će teško, ali stručni stožer će nam otkriti njihove slabosti, a mi ćemo njihove ideje na terenu prenijeti u djelo, nadam se.“

Pri početku sezone kad su izvučene skupine Europske lige, utakmice sa Spartakom označene su kao najlakše, ali nakon dva odigrana kola situacija je takva da Modri u 180 minuta sa Slovacima mogu osigurati drugi krug.

„Imenima su možda slabiji od Fenera i Anderlechta, te su drugačiji suparnik od njih, ali neće biti opuštanja. Pa tek smo odradili dvije utakmice, napravili jesmo velik posao, ali još ništa nije gotovo. Bit ćemo sto posto unutra bez obzira na sve i nadam se odnijeti sva tri boda od tamo.“

Vrate li se Šunjić i društvo s tri boda iz Slovačke, tu će utakmicu, vjerujemo, zapamtiti gotovo svi Dinamovi navijači jer će hrvatskom prvaku odškrinuti vrata europskog proljeća. Pamtit će ju i Ivan, ali ne kao svoju prvu utakmicu za Dinamo u skupini Europske lige.

„Nikad neću zaboraviti Fenerbahče, to mi je bila prva utakmica u Europskoj ligi za Dinamo i odmah sam zabio. Gdje mi je taj dres? Doma! Neću ga nikome pokloniti, dres s te utakmice ide u okvir i na zid,“ nasmijao se.

Šunjićeve impresivne partije ove sezone nisu primijetili jedino navijači, prepoznala ih je i struka, a prva potvrda došla je u vidu interesa milanskog Intera. Iako će mu brk zatitrati na samu pomisao transfera u takav klub, na pitanje „Ima li što u toj priči“ dat će vam programirani odgovor.

„Ne razmišljam o tome, fokusiram se jedino na Dinamo.“

Već je jednom bio blizu odlasku, trener Club Bruggea Ivan Leko želio ga je dovesti u prvaka Belgije, ali  Šunjića nije zanimalo ništa drugo osim Dinama.

„Kontakata je bilo, ali Dinamo je bio moj san, otišao sam u Lokomotivu s ciljem da bi se jednog dana vratio na Maksimir i to sam uspio,“ kratak je Šunjić.

Na veznjaku Dinama prvo što ćete primijetiti jest njegova frizura, u moru identičnih nogometaških frizura, Šunjić nosi „duge lasi“, ali njegov fizički izgled nije jedino što ga odvaja od ostatka svojih vršnjaka, naime, on ne igra PlayStation.

„Više volim pogledati dobar film ili seriju, PlayStation sam igrao kad sam bio mlađi, sad više ne,“ priznao je.

Pa što onda radite na pripremama?

„Ha, ha, pa nisam jedini u momčadi koji ne igra video igre. Ima nas još, neki kao ja također radije pogledaju neki dobar film ili dobru seriju.“

„Što sad gledam? Na preporuku Alena Halilovića 'Thirty reasons why',“ zaključio je.

Razgovarao: Andrija Vuković

(foto: Pixsell)

POVRATAK NA NASLOVNICU

 


Tagovi

NogometEuropska ligaSpartak TrnavaDinamo Zagreb

Ostale Vijesti