Miro Gabela/hajduk.hr
Miro Gabela/hajduk.hr

Hajduk potpisao ugovor s mladim reprezentativcem

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 12:49

Nadareni junior koji igra desnog beka stavio je potpis do 2027. godine s opcijom produljenja za još jednu

Sedamnaestogodišnji talentirani desni bek Luka Hodak potpisao je ugovor s Hajdukom do ljeta 2027. godine s opcijom produljenja za još jednu godinu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rođen je u Splitu 10. lipnja 2006. godine, a prve nogometne korake napravio je u Mosoru iz Žrnovnice. Na Poljud je prešao 2015. godine te je od tada prošao sve uzrasne kategorije Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna".

Trenutno je član juniorske momčadi te U19 reprezentativac Hrvatske.

"Luka je prošao sve kategorije naše Akademije, a u prošloj sezoni standardno je igrao za juniorsku momčad kao ulazni junior. Imao je zapaženu ulogu na poziciji desnog bočnog, a pozvan je i u U-19 reprezentaciju kao godinu dana mlađi igrač te je standardno igrao u toj konkurenciji. Posjeduje vrlo dobre do odlične tehničke elemente, taktički je jako zreo i odgovoran s vrlo dobrom anticipacijom igre. Polivalentan je igrač koji jednako dobro može odigrati na pozicijama defenzivnog veznog i desnog bočnog. Pokazuje iznimno zalaganje kako u utakmicama, tako i kroz treninge", istaknuo je ovom prilikom sportski direktor Nikola Kalinić.

Voditelj Hajdukove Akademije, Goran Sablić, ovako je opisao mladog desnog bočnog:

"Radi se o tehnički vrlo potkovanom igraču kojeg krasi izuzetno kvalitetan prvi dodir i kratko dodavanje. Taktički odlično razumije igru te posjeduje zavidnu razinu osjećaja i smisla za suradnju. Jako dobro bira rješenja pod pritiskom te je vrlo racionalan i efikasan u igri. Kondicijski pokazuje visoke aerobne i anaerobne kapacitete uz visoku agilnost. Psihološki je jako motiviran, fokusiran i željan dokazivanja", dodao je Sablić dok mu je Hajduk čestitao na novom ugovoru i poželio sreću.

Veliki je ovo dan i za Luku Hodaka čija karijera ide uzlaznom putanjom.

"Osjećaj je predivan, kad provedeš toliko godina u ovom klubu, ovo je jedna dodatna motivacija za mene. Zahvalio bi se svim trenerima koji su me trenirali u Hajduku i Mosoru te obitelji koja mi je uvijek davala dodatnu snagu kad je bilo najteže. Protekli period u ovoj sezoni je bio odličan za mene, u klubu i reprezentaciji igrao sam u starijem uzrastu, a tu su mi puno pomogli suigrači koji su me ohrabrivali i pomagali mi da budem najbolji što mogu. Cijela sezona je bila odlična za mene, posebno je dobar osjećaj bio naći se na klupi prve momčadi na gostovanju u Puli. Na meni je sada da opravdam povjerenje koje mi je klub dao", kazao je Hodak nakon potpisa ugovora. (dku)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.
Tagovi

Luka HodakHajdukNikola KalinićGoran SablićHajduk junioriHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti