REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Španjolski mediji nakon ispadanja: „Vraćamo se kući na najokrutniji način, poginuli kao u Rusiji“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.12.22. | 19:35

"Zbogom Svjetskom prvenstvu..." pišu španjolski mediji i donose priču kako je Enrique zadao nogometašima da izvedu više od 1000 penala prije dolaska u Dohu

Ogromnu senzaciju priredio je Maroko izbacivanjem Španjolske sa Svjetskog prvenstva u Kataru. Bili su bolji Marokanci nakon raspucavanja jedanaesteraca u kojima su slavili 3:0, a junak je bio vratar Bono s dvije obrane. Maroko u četvrtfinalu čeka boljeg iz susreta Portugala i Švicarske, a iz Španjolske dolaze tužne reakcije.

Marca piše da su penalima uvećali crnu povijest, dok je Mundo Deportivo nazvao utakmicu totalnim fijaskom za La Roju. AS piše naslov kako je „Španjolska poginula baš kao u Rusiji“ i podsjećaju na penale na posljednjem prvenstvu.

„Zbogom Svjetskom prvenstvu. Baš kao i prije četiri godine, imamo isti osjećaj udaranja u zid. Španjolska je izgubila od Maroka i napušta Katar s jednom jedinom pobjedom (7:0 protiv Kostarike) zbog koje smo vjerovali da smo kraljevi. Sad vidimo da smo prosjaci. 'Rezultat mi nije važan', rekao je Luis Enrique prije ove utakmice. Ta fraza sad zvuči kao epitaf. Španjolska je igrala jako loše i ispala je od Maroka, kojem je ovo četvrtfinale najveći rezultat u povijesti. Na Španjolskoj je sad da dobro razmisli što dalje“, napisao je AS, a slično piše i Mundo Deportivo:

„Španjolski tim vraća se kući na najokrutniji način. Protiv Maroka nije uspio zabiti 120 minuta (0:0). Ni iz kobne točke, gdje je Sarabia pucao uz stativu, Bono je obranio još dva, a Achraf Hakimi postigao je pobjednički pogodak 'à la Panenka'. Potpuno razočaranje za igrače Luisa Enriquea , koji su tražili od svoje momčadi da izvede više od 1000 jedanaesteraca prije dolaska u Dohu. Nisu napravili zadaću“. (G)


Tagovi

ŠpanjolskaSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Maroko

Ostale Vijesti