Reuters
Reuters

Spalletti bijesan na navijače Napolija: "Otići ću s klupe ako se ponovi slučaj protiv Milana"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 17:23

Raskol je izazvao prosvjed zbog poskupljenja karata.

Vjerojatni budući prvak Italije Napoli u kratkom je periodu upisao drugi poraz od aktualnog prvaka Italije Milana. Nakon 0:4 na Diegu Armandu Maradoni u Serie A, Napolitanci su sinoć s minimalnih 0:1 poraženi od Rossonera na San Siru u sklopu prvog dvoboja četvrtfinala Lige prvaka. Napoli je, pisali smo već, prvi put u svojoj povijesti zaigrao u toj razini natjecanja te je, iako ove sezone igra odlično, pokleknuo kod jednog od specijalista za Ligu prvaka, sedmerostrukog prvaka Europe.

Napolitanci ipak nisu ostali bez izgleda za plasman u polufinale. Minimalni zaostatak je moguće nadoknaditi u Napulju, pogotovo uz potporu vatrenog bivšeg San Paola, stadiona koji danas nosi ime po legendarnom Maradoni. Problem je jedino što u posljednje vrijeme navijača Napolija - nema.

Navijači Napolija odlučili su se, unatoč najboljoj sezoni u novijoj povijesti kluba, na bojkot domaćih utakmica zbog drastičnog poskupljenja karata za uzvratnu utakmicu četvrtfinala koja se igra idući utorak.

Iako međusobni susret u 28. kolu Serie A i nije imao veliki rezultatski značaj, budući da Napoli ima 16 bodova prednosti pred prvim pratiteljem, ta je utakmica prilično pogodila Napolijevog stratega Luciana Spallettija jer je dio navijača kluba okrenulo leđa terenu, a onda je došlo i do fizičkog obračuna između dvije frakcije navijača napuljskog kluba.

"Ne znam kakvu atmosferu očekivati u uzvratu, ali možete zamisliti koliko sam bio bijesan kada sam vidio naš stadion protiv Milana", rekao je Spalletti na sinoćnjoj konferenciji za medije. "Osvojit ćemo titulu nakon 33 godine čekanja. Igrali smo vrlo bitnu utakmicu i vidjeti taj natpis ‘svi protiv svih‘ je nešto što nikad neću razumjeti i što ću uvijek nositi sa sobom", rekao je talijanski strateg, a onda i šokirao talijansku javnost:

"Ako se ista stvar ponovi i u uzvratu, napustit ću klupu i otići kući, jer je to neobjašnjivo. Momci su osjetljivi na to što se događa oko njih. Protiv Milana na Maradoni igrali smo u apsurdnoj atmosferi." (rv)




Tagovi

Luciano SpallettiMilanNapoliLiga prvaka

Ostale Vijesti