Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Šou Vidovića i Drmića za drugu 'petardu' u četiri dana! Moćna Dinamova uvertira za veliki derbi

Vrijeme Čitanja: 5min | ned. 24.09.23. | 21:05

Osim visoke pobjede, Sergej Jakirović dobio je 'starog' Drmića i potvrdu da u Vidoviću ima pravog dijamanta

Astana pet (5-1) u četvrtak, Rudeš pet (5-1) u nedjelju! Deset pogodaka u dvije utakmice, to je Dinamov 'miraz' uoči dolaska na Poljudu, na veliki derbi. Zaostatak za Bijelima opet je samo dva boda, ali poruka koju su Modri, bez nekoliko bitnih igrača, poslali prema Splitu iz Kranjčevićeve, djeluje vrlo uvjerljivo! A posebno će se ta utakmica pamtiti po šouu, koji su priredili Gabriel Vidović i Josip Drmić. Prvi je dvaput asistirao pa zabio, drugi Rudešanima podario hat-trick!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Neki će reći da je do slabe Rudešove kvalitete, drugi će zaključiti da je do Dinamove moći. Kako god, Dinamo je, bez nekoliko bitnih igrača i s nekima, koji dosad nisu puno igrali, rutinski prošao kroz Kranjčevićevu. Sergej Jakirović planirao je u ovoj utakmici malo rotirati momčad, ali vjerojatno ni sam nije očekivao da će morati toliko mijenjati. Dovoljan je podatak da je kapetan Modrih na startu bio Dino Perić, što znači da nije bilo Ademija (krenuo s klupe), Petkovića i Ristovskog (ozljede), Mišića (kartoni). I, zapravo je veća briga Dinamovom treneru bila hoće li imati Petkovića i Ristovskog za derbi u Splitu, nego kako riješiti Rudeš. Bez obzira što su se domaćini hrabrili da su im igre bolje od rezultata, da nekoga prije ili kasnije moraju 'zaskočiti' i da bi to mogao biti baš Dinamo nakon europske stanke, daleko su bili od ikakvog iznenađenja.

Trebalo je Dinamo neko vrijeme da se nametne, iako je Drmić već u trećoj minuti pucao glavom, ali točno u ruke Kralja. Nije bilo tečnosti u igri Modrih, premda je Rudeš bio potpuno bezopasan, Ivan Nevistić na Dinamovom se golu uglavnom dosađivao. Međutim, prema naprijed malo je toga Jakirovićeva momčad kreirala, lopta je teško prolazila, nedostajalo je kreativnosti. I nije Dinamov trener bio zadovoljan protokom lopte, često je s klupe, odnosno s ruba trenerskog prostora davao upute, skakao i vikao nakon pogrešnih dodavanja svojih igrača. No, tada se otvorilo, lijepa 'gastarbajterska' akcija, Ljubičić je dugom loptom u šesnaestercu pronašao Vidovića, on nesebično dodao Drmiću, koji je zabio za 0-1. Više od dvije minute pregledavao se pogodak u VAR sobi, zbog sumnje u zaleđe, odlučivali su centimetri, presuda je bila da je sve čisto.

Nije taj gol promijenio odnos snaga, sve je ostalo isto, niti je Rudeš prijetio, niti se Dinamo razgoropadio, Modri su strpljivo čekali priliku za novi 'ubod'. Opet duga lopta Ljubičića, izgledalo je da će otići u gol-aut, međutim, Vidović ju je uspio spasiti i pogoditi glavu Emrelija. Zaspala je domaća obrana vjerojatno misleći da je lopta izvan polja, a Emreli je lagano zabio. I tu je VAR sve proglasio čistim, Dinamo je imao sigurnu prednost i bilo je jasno da je posao u Kranjčevićevoj završio pobjednički. I Jakirović je napokon mogao odahnuti.

Međutim, nisu Modri spustili gas niti podignuli ručnu, naprotiv, početkom nastavka dodatno su upregnuli i već nakon osam minuta udvostručili vodstvo. Razigrali su se, opustili i tada briljirali! Prvo je Sučić proigrao Drmića, koji je pobjegao obrani Rudeša i poentirao, a onda je još jednom zasjao Gabriel Vidović. Još jedan sjajan potez, udarac izvan šesnaesterca, neobranjivo. Doista je taj dečko veliki Dinamov bingo, igra fantastično u sve tri utakmice bio je jedan od glavnih aktera Dinamovih pobjeda. Moramo primijetiti da Martin Baturina nakon ove reprezentativne stanke nije u onom svojem zanosu, nije raspoložen kakav je bio na samom početku sezone, ali Vidović sjajno nadomješta njegov učinak. I postaje jedan od glavnih Dinamovih napadačkih uzdanica!

A posebna je priča Josip Drmić. Zabio je, nakon dodavanja Emrelija, još jedan pogodak, hat-trick, nakon što nije u službenoj utakmici zabio još od 15.travnja. Bio je kod Čačića u drugom planu, kod Bišćana čak i u trećem, Jakirović je najavio da ga želi vratiti što bliže prvom ešalonu. Naravno, Petković je prva opcija dok je god živ, zdrav i u Dinamovom dresu, ali naravno da uvijek treba imati alternativu. A teško je naći bolju od raspucanog, efikasnog i nasmijanog Drmića. Ovo bi uistinu trebala biti naznaka njegova povratka golgeterskim navikama, izišao je nakon sat vremena s travnjaka Kranjčevićeve ispraćen ovacijama. Kao i desetak minuta kasnije Gabriel Vidović, kad je publika na Zapadu ustala sa svojih mjesta i zapljeskala, Vidović je, definitivno, već osvojio srca Dinamovih navijača. A bila je to prilika Jakiroviću da 20-ak minuta udijeli i Vidovićevu imenjaku Rukavini, napokon je i on zaigrao, dobio je šansu prije toga i Kulenović, ušli su Ademi, Marin i Halilović, sve više igrača sudjeluje, to je nešto je i bio Jakirovićev plan.

I tako se jedna utakmice koja je potencijalno mogla donijeti probleme i koja nije počela odveć obećavajuće pretvorila u vrhunsku nedjelju i pravu pripremu za poljudski derbi (u srijedu Dinamo još očekuju Ponikve u Kupu). Najveći stres za Dinamova trenera i klupu napravio je nalet vjetra koji okrenuo zaštitnu 'kućiću' klupe za pričuve, baš su se stresli kad je udarila o tlo. Navijači su za to vrijeme tražili i šesti gol, no, Dinamovi igrači nisu više srljali, stali su na loptu i polako čuvali snagu za ono što ih čeka za tjedan dana u Splitu. Uspio je Rudeš postići počasni gol, Bernauer je pogriješio, dodao Mašali, koji je s 18 metara precizno pogodio Nevistićev kut. Francuz je jedan od onih rijetkih Dinamovih igrača, koji su svoju priliku 'bacili u vjetar.' Zvučalo bi 5-0 bolje za Modre, ali nije ni taj gol pokvario ukupni dojam.

Rudeš-Dinamo 1-5

Zagreb. Stadion: Kranjčevićeva. Gledatelja: 2420. Sudac: Jakov Titlić (Potravlje). Pomoćnici: Hrvoje Radić (Split) i Vice Vidović (Split). VAR: Ante Čuljak (Zagreb). AVAR: Ante Čulina (Zagreb).

RUDEŠ: Kralj - Camara, Matić, Bašić - Šehić (od 77.Rešetar), P

asariček, Vukmanović (od 63.Srbljinović), Latković (od 46.Lazarov), Tomečak - Pešić (od 46.Špeljak), Kovačević (od 63.Mašala). Trener: Toni Golem.

DINAMO: Nevistić - Moharrami, Bernauer, Perić, Mihajličenko - Sučić, Ljubičić (od 63.Halilović) - Emreli (od 72.Marin), Baturina (od 63.Ademi), Vidović (od 72. Rukavina) - Drmić (od 62.Kulenović). Trener: Sergej Jakirović.

Strijelci: 0-1 - Drmić (27., Vidović), 0-2 - Emreli (38., Vidović), 0-3 - Drmić (48., Sučić), 0-4 - Vidović (53.), 0-5 - Drmić (58., Emreli), 1-5 - Mašala (83.)

Žuti kartoni: Vukmanović (Rudeš).




Tagovi

NK RudešGNK DinamoSergej JakirovićGabriel VidovićJosip Drmić

Ostale Vijesti