Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Sopić bez najboljeg strijelca i najboljeg asistenta, a problemi Varaždinaca su - još veći! (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 03.03.24. | 08:05

Utakmica se igra na Rujevici s početkom u 15 sati (HTV2, Max Sport 1)

Budući da je Hajduk ove subote svladao Istru 1961, Rijeka u današnji ogled protiv Varaždina na Rujevici ne ulazi kao lider HNL-a. No, to ne znači da kolo ne mogu završiti kao vodeća momčad prvenstva. S nova tri boda, Rijeka bi još jedan tjedan zaključila na vrhu, a budući da Varaždin ima dosta velikih problema sa sastavom uoči pretposljednje utakmice 25. kola HNL, jasno je zašto su očekivanja domaćih navijača prilično velika i zašto se od Sopićeve družine očekuje da 'vrati ono što im pripada'.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Varaždin, jasno, nitko na Kvarneru ne podcjenjuje, ali isto tako su svi u klubu svjesni kako je njihov današnji protivnik u dosadašnjem dijelu prvenstva skupio gotovo pa duplo manje bodova od Sopićevih ratnika. Nadalje, gosti imaju jednu utakmicu manje od Rijeke, ali se još ne zna kad će se odigrati zaostalu utakmica petog kola HNL-a protiv Dinama u Maksimiru.

Za utakmicu na Rujevici Varaždinci neće moći računati na tri iznimno važna igrača. Prvi je kapetan kluba Igor Postonjski, inače nekadašnji kapetan juniora Rijeke, koji je u 90+7. minuti prvenstvenog ogleda protiv Hajduka (1-1) zaradio treći žuti karton. Zbog istog razloga Šafarić neće moći računati na prvog vratara Olivera Zeleniku koji je ujedno i najbolji playmaker među 'jedinicama' te Domagoja Drožđeka koji je uvijek iznimno opasan i nepretvidiv. Njihov izostanak prouzročit će određene promjene u udarnih 11, a moguće je i da Varaždin promijeni formaciju za ovu utakmicu. Iako, Šafarić je rekao da neće, ali da će biti spreman reagirati ako za to bude potrebe...

Rijeka je pak poraz od Dinama u derbiju prošlog kola pohranila u ladicu koju ne otvaraju često. Govor tijela igrača poslije utakmice u Maksimiru bio je vrlo pozitivan, uvjerili smo se svojim očima, a isto tako je injekciju dobre atmosfere u svoju momčad par dana kasnije ubrizgao Niko Galešić koji je čudesnim pogotkom presudio Rudešu u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa. Sopić je u tom ogledu odmorio dosta prvotimaca, a povrh toga je njegova momčad rutinski slavila. Istina, rezultat je bio minimalan, ali od prvog sučevog zvižduka dojam je bio kako da pobjeda Rijeke ne dolazi u pitanje. I tako je na kraju i bilo.

Za ovaj ogled Sopić neće moći računati na najboljeg asistenta HNL-a Tonija Fruka (kartoni), baš kao što će mininalno još jednu utakmicu pauzirati Niko Janković, prvi topnik kluba, čiji zglob i dalje nije u najboljem stanju. Čabraja je već neko vrijeme van pogona, dok bi Marco Pašalić, koji je propustio ogled s Rudešom zbog zatezanja zadnje lože, trebao biti u udarnih 11. Franjo Ivanović očekuje se u vrhu napada budući je ostavio vrlo dobar dojam u ogledima protiv Dinama (puno prljavog posla, pritisak na posljednju liniju) te Rudeša (nekoliko kreiranih prilika, pogođen okvir gola iz teške pozicije), dok bi na poziciji lijevog beka trebao zaigrati Bruno Goda kojem svi u klubu 'čuvaju leđa' nakon pogreške koju je napravio u derbiju protiv Dinama. Uostalom, u neformalnom razgovoru s jednim njegovim suigračem rečeno nam je kako je Bruno prije svega sjajan dečko, a isto tako i vrlo kvalitetan igrač koji ne voli gubiti ni na treninzima, a iako mu je ta pogreška teško sjela, cijela svlačionica mu je odmah poslije utakmice pokazala veliku podršku.

Spomenimo kako bi se u početnih 11 trebao vratiti Mitrović koji je u paru s Radeljićem bio sjajan protiv Dinama, Smolčić će biti desno, Selahi će i ovog puta raditi što Selahi radi, dok će po lijevoj strani ordinirati čudesni Marko Pjaca koji je bez ikakve sumnje ponajbolji igrač lige.

Rijeka svakako u utakmici ulazi kao favorit, a iako imaju problema, dojam je da su oni Varaždinovi još veći. Spomenimo za kraj kako je u posljednjih pet utakmica na Rujevici protiv Varaždina momčad s Kvarnera ostvarila tri pobjede, posljednja utakmica završila je bez pobjednika (2-2), dok Varaždinci pamte slavlje prije godinu i pol dana kad su nikad slabiju Rijeku unazad 10 godina svladali s 2-1. Svi igrači koji su poentirali na tom ogledu nisu više igrači Rijeke (Djouahra), odnosno Varaždina (Teklić, Kolarić), a zanimljivo je i kako bi se od Riječana koji su započeli tu utakmicu ove nedjelje na terenu trebali naći tek Labrović i Selahi, a od Varaždinaca samo Jelenić, Šego i Belcar.

Spomenimo za kraj kako će riječka publika sigurno velikim pljeskom pozdraviti Nikolu Šafarića, svojeg nekadašnjeg igrača i jednog istinskog gospodina, koji privremeno obnaša ulogu glavnog trenera Varaždina dok se Mario Kovačević u potpunosti ne oporavi od operativnog zahvata zbog kojeg je bio prisiljen povući se s klupe.

Glavni sudac utakmice je Ante Čulina, pomoćni suci su Dario Kolarević i Dejan Vuković, dok je četvrti suci Fran Jović (svi Zagreb). U VAR sobi je Partik Kolarić (Čakovec), dok je AVAR Bojan Zobenica (V.Gorica). Delegat utakmice je Jurica Mihalj (Velika Mlaka), kontrolor suđenja Tomislav Petrović (Osijek), a časnik za sigurnost Vlado Dominić.

Očekivani sastavi:

Rijeka (4-1-4-1):

Varaždin (4-3-3):



Tagovi

Željko SopićNikola ŠafarićHNK RijekaRijekaNK VaraždinVaraždinHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti