Dusko Marusic/Pixsell
Dusko Marusic/Pixsell

Službeno: Posljednja momčad 2. HNL dovela braniča Hajduka

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 04.10.21. | 20:49

Potpisao je dvogodišnji ugovor, a na Poljud je prvi put stigao 2014. godine

Branimir Barišić novi je igrač Intera iz Zaprešića. Riječ je o 23-godišnjem stoperu koji je u siječnju 2014. iz livanjskog NK Troglava stigao u nogometnu akademiju Hajduka. Barišić je prošao kroz U-17 te U-19 kategorije splitskog kluba, da bi u ljeto 2017. bio priključen drugoj momčadi Bijelih.

Za drugu je momčad na Poljudu prema Transfermarktu odigrao ukupno 24 utakmice i protiv zagrebačke Dubrave stigao do svog jedinog pogotka i asistencije. Već idućeg ljeta odlazi u Šibenik, gdje je bio do prošle godine. U dresu Narančastih u sezoni u kojoj su iz Druge ušli u Prvu HNL, Barišić je odigrao 29 susreta, uključujući dvostruki sraz s Istrom 1961 u doigravanju za ulazak u najviši rang hrvatskog nogometa.

Vratio se potom u Hajduk, ali jedinu priliku u prvoj momčadi dobio u zadnjem susretu prošle sezone, kada je u remiju (1:1) protiv Lokomotive u Split ušao u posljednjoj minuti susreta. Karijeru sada nastavlja u Interu, čiji dres od ovog ljeta nosi i desni bek Asim Muratović.

Trebao je u Diva iz predgrađa također stići Ivan Brnić, ali se krilni napadač odlučio na raskid ugovora s Hajdukom i odlazak u Dugopolje. Barišić prema Transfermarktu vrijedi 50 tisuća eura, a ugovor je potpisao do ljeta 2023. godine.



Tagovi

HrvatskaHajdukInter Zaprešić

Ostale Vijesti