Screnshot
Screnshot

Lončar pokazao posljedice Livajinog lakta (FOTO, VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 15:07

Je li žuti karton bio dovoljna kazna?

Derbi utakmicu 11. kola 1. HNL u Osijeku su odigrali istoimeni domaćin i splitski Hajduk. Iako rezultat sugerira miroljubivu podjelu bodova, na terenu su stvari bile sve samo ne 'mirne naravi'.

Osijek je poveo preko Kleinheislera, dok je za goste poravnao Lovrencsics. Utakmicu su tako obilježila dva Mađara koja su i više nego biti igrači u svojim momčadima. Lacika je u Osijeku već neko vrijeme, dok je Lovrencsics u Split stigao ovog ljeta kao slobodan igrač.

Iako su i jedan i drugi važni, nisu najvažniji. Kod Osijeka je to Mierez, lani prvi topnik HNL-a, dok je u redovima Hajduka to Marko Livaja, povremeni hrvatski reprezentativac.

Braniči Osijeka neutralizirali su najboljeg igrača Hajduka, a neki će reći da su ga čak i pošteno 'istukli'. Konstantno mu se puhalo za vratom, znao je Bjelica odakle dolazi najveća opasnost gostiju, ali ispostavit će se kasnije da ni Livaja neće ostati dužan.

Naime, u jednom je duelu Marko Livaja zahvatio glavu Danijela Lončara kojem je pritom pukla arkada. Branič Osijeka odmah je morao napustiti igru, a zanimljivo je kako je za taj start Livaja dobio svega žuti karton.

Danijel Loncar InstargamDanijel Loncar Instargam

Pajač je očito procijenio kako to nije dovoljno snažno i da intenzitet udarca nije dovoljno jak da bi mu pokazao direktan crveni karton pa se tako može zaključiti da je Livaja dobro prošao u cijeloj priči dobivši samo žuti karton. Situacija je neodoljivo podsjetila na duel Roberta Kovača i Joea Cola na Maksimiru kad je hrvatski reprezentativac dobio izravan crveni karton nakon što je nekadašnjem veznjaku West Hama i Chelseaja gotovo na identičan način razbio arkadu. Sudac tog ogleda bio je Luboš MIchel, a Kovač mlađi je pocrvenio tek nakon što je Slovak vidio posljedice na glavi Joea Colea.

Sporni trenutak dogodio se u 60. minuti utakmice, a kako je sve izgledalo pogledajte u nastavku:



Tagovi

Danijel LončarHajdukOsijek

Ostale Vijesti