Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Službeno: Od sezone 22/23. bez drugih momčadi u 2. HNL

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.12.21. | 11:57

Hajduk je već za ovu sezonu ugasio svoju drugu momčad, dok će Dinamo II i Osijek II ili u treći rang natjecanja ili će pak morati napraviti isto što i Splićani.

Danas je u Glasniku Hrvatskog nogometnog saveza i službeno potvrđeno da od sljedeće sezone druge momčadi prvoligaških klubova više neće imati pravo nastupa u Drugoj HNL, prenosi Nogometplus.

Na sjednici Izvršnog odbora Saveza održanoj 7. prosinca ove godine usvojen je prijedlog Natjecateljske komisije kojim se mijenja Pravilnik o natjecanjima u dijelu koji definira pravo nastupa drugih momčadi prvoligaških klubova, te za iste ubuduće vrijedi da “ne mogu nastupati u višem stupnju natjecanja od trećeg stupnja”.

Primjena izmjena počinje od 1. srpnja ove godine, odnosno od sljedeće natjecateljske sezone.

Druge momčadi prvoligaških klubova pravo napretka do drugorarezdnog ligaškog natjecanja u državi imale su od sezone 2014/2015, a prvi prvoligaš koji je ukinuo drugu momčad bila je Rijeka još 2016. godine. U Drugoj HNL još uvijek se natječu Osijek II (trenutno osmoplasirani) i Dinamo II (trenutno dvanaestoplasirani), dok je Hajduk svoju drugu momčad ukinuo pred završetak prošle sezone.

Podsjećamo, Hajduk je ugasio svoju drugu momčad na kraju prošle sezone, dok su se na taj potez na Rujevici odlučili još puno ranije. Druga momčad Rijeke nikada nije dogurala do 2. HNL, već su igrali u 3. HNL Zapad, a takvu odluku donijeli su još u svibnju 2016. godine, neposredno prije povijesne sezone u kojoj su osvojili duplu krunu u hrvatskom nogometu.

U ovom trenutku, nakon 15 odigranih prvenstvenih kola u 2. HNL, Osijek II je osma momčad prvenstva s pet pobjeda, pet remija i pet poraza čime su dogurali do 20 bodova, dok je Dinamo II na 12. mjestu s ostvarene četiri pobjede, šest remija i četiri poraza.


Tagovi

Hajduk IIDinamo IIOsijek II2. HNL3. HNL

Ostale Vijesti