Službeno: Marko Lešković ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.01.20. | 16:54

Prije nekoliko sezona očekivalo se da će postati standardni reprezentativac, ali ozljede i pad u formi usporili su njegov igrački napredak.

Ovaj 28-godišnji stoper na Kajzericu dolazi kao posuđeni igrač zagrebačkog Dinama, a u šestoplasiranoj momčadi hrvatskog prvenstva provest će narednih šest mjeseci.

Marko Lešković je dijete Osijeka, a prošao je praktički sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije. Njegove dobre igre nisu prošle nezapaženo, a prvi su reagirali Riječani koji su ga na zimu 2013. otkupili od njegovog matičnog kluba za respektabilnih 450 tisuća eura.

Budući da je tih godina Osijek proživljavao dosta teške dane, dok je na Kvarner sletio strani kapital, Damir Mišković vjerovao je procjeni svojeg stručnog stožera te su odlučili potpisati ovog zanimljivog središnjeg braniča.

Lešković je u Rijeci proveo naredne tri i pol godine, a u tom je periodu ujedno igrao i najbolji nogomet svoje karijere. Ustalio se u prvoj momčadi te je zajedno s Matejom Mitrovićem tvorio najbolji stoperski par HNL-a, a iako je bio miljenik riječke publike u ljeto 2016. godine za 1,5 milijuna eura priključuje se zagrebačkom Dinamu.

Iako su tada svi očekivali da će u skorijoj budućnosti Lešković postati standardni član Vatrenih, razne ozljede i pad u formi usporili su njegov igrački napredak pa je tako od nekoga tko je bio predodređen za prvog stopera Dinama postao tek četvrta opcija za tu poziciju.

Valja istaknuti da je 28-godišnjak rodom iz Našica upisao i četiri nastupa za A reprezentaciju, a u Lokomotivi će pokušati povratiti formu i ponovno doseći razinu igara radi kojih su ga mnogi svojevremeno vidjeli kao idealnom zamjenom za Dejana Lovrena, odnosno Domagoja Vidu u reprezentativnom dresu.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Zimski prijelazni roktransferi uživotransferiMarko Lešković

Ostale Vijesti