Foto: NK Istra 1961
Foto: NK Istra 1961

Službeno: Istra 1961 dovela pojačanje iz Rijeke, ugovor potpisan na dvije godine uz opciju za treću

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.12.22. | 15:51

Najveći trag u HNL-u ostavio je baš u zeleno-žutom dresu.

Ono o čemu se pisalo i pričalo proteklih nekoliko dana, sad je dobilo i službenu potvrdu – Matej Vuk je novi igrač Istrea 1961.

“Dobro nam došao (nazad) Matej Vuk! Matej se zeleno žutima pridružio na treninzima, a u klub je ponovo došao kao krilni napadač do 2025., uz opciju produljenja do 2026. godine. Puno sreće u zeleno žutom dresu”, stoji u službenoj objavi istarskog prvoligaša.

Matej Vuk je član Rijeke bio posljednjih osam godina. Za prvu momčad skupio je ukupno 28 nastupa (dva pogotka), a dobar dojam ostavio je na posudbama u Inter Zaprešiću, Seredu (Slovačka) te Istri 1961. Novo lijevo krilo Istre 1961 je za U21 reprezentaciju upisao jedan nastup (studeni 2020., pobjeda protiv Litve 7:0), dok je ove sezone za Rijeku odigrao svega jednu minutu u natjecateljskom nogometu.

U sezoni 20./21. Matej Vuk je, uz Šimu Gržana, Josipa Šutala i Taichija Haru, bio najbolji pojedinac Istre 1961 koja je te sezone teškom mukom izborila ostanak u ligi, ali su zato dogurali do finala Hrvatskog kupa, što je jedno od najvećih klupskih dostignuća u novijoj povijesti kluba. Ipak, Dinamo nije dozvolio iznenađenje u finalu igranom u Gorici, a Vuk se nakon te sjajne sezone u zeleno-žutom dresu vratio u Rijeku gdje je narednih sezona trebao imati ozbiljniju ulogu. No, 22-godišnje lijevo krilo se nije nametnulo Goranu Tomiću, a potom ni Draganu Tadiću, Faustu Budicinu te Serseu Cosmiju, zbog čega je, očekivano, potražio izlaz iz kluba. U Rijeci mu nisu radili ‘probleme’, a budući da ljudi iz Pule nisu zaboravili koliko im je značio pretprošle sezone, dogovor je u konačnici veoma brzo postignut.

Spomenimo kako je Istra 1961 prvi dio sezone završila na veoma dobrom 6. mjestu s 20 osvojenih bodova, a dolaskom Vuka se nadomijestio odlazak Vinka Petkovića koji je s Istrom 1961 okončao posudbu na kojoj je bio iz Osijeka. (I.A.S.)



Tagovi

Matej VukIstra 1961HNL

Ostale Vijesti