Službeno: Francois Moubandje napustio Dinamo

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 04.09.20. | 09:07

Karijeru nastavlja u turskom prvoligašu u kojem je protkle tri sezone briljirao još jedan bivši dinamovac.

Njegov novi klub je prvoligaš Alanyaspor, a nije nikakvo iznenađenje da su ga čelnici Dinama ovog ljeta htjeli riješiti budući da je Švicarac imao (odnosno ima) ogromna primanja, a već je neko vrijeme član druge momčadi. Švicarac odlazi na jednogodišnju posudbu s mogućnošću otkupa ugovora.

Prošle sezone je za Dinamo upisao 15 nastupa (bez učinka), a u Zagreb je stigao prošlog ljeta kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Toulouseom.

Za Švicarsku je debitirao u studenom 2014. godine te je odigrao 21 utakmicu. Bio je član repreeztnacije na Europskom prvenstvu 2016. te Svjetskom prvenstvu 2018. godine, a sudjelovao je i na završnom turniru Lige nacija koji je u lipnju 2019. godine održao u Portugalu.

Podsjećamo, za Alanyaspor je tri sezone igrao, a pritom bio i jedan od najboljih igrača kluba, Junior Fernandes, ali je on ovog ljeta otišao u Al Ittihad Kalba Sports Club iz UAE-a.

U njegovom novom klubu dočekat će ga neka 'jaka' imena kao što su Khouma Babacar, bivši napadač Sassuola, Anastasios Bakasetas i Steven Caulker.

(foto: Igor Kralj/PIXSELL)

 


Tagovi

AlanyasporLjetni prijelazni roktransferiJacques Francois Moubandje

Ostale Vijesti