Screenshot Benevento Twitter
Screenshot Benevento Twitter

Službeno: Cannavaro ima novi klub, nakon 12 godina vratio se u Europu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 09:37

Igračku karijeru zaključio je u Indiji 2012. godine, prethodno je igrao za Al-Ahli, a cijelu dosadašnju trenerku karijeru proveo je u Aziji.

Ono o čemu se piše posljednjih nekoliko dana, sad je dobilo i službenu potvrdu – Fabio Cannavaro preuzeo je Benevento.

To da je bivši nogometaš i reprezentativac preuzeo talijanskog drugoligaša i nije neka posebna vijest, ali budući da se nekadašnja Zlatna lopta nakon 12 godina Azije vraća prvi put u Europu je nešto čemu se mora dati pažnja.

O igračkoj karijeri ne treba trošiti riječi, Cannavaro je bio fenomenalan igrač, lider Juventusa, okosnica Reala i najbolji igrač SP-a 2006. godine kad je Italija osvojila naslov. No, pred kraj te iste karijere Cannavaro se odlučio okušati u Kini (UAE, Indija) da bi nakon toga i započeo trenersku karijeru u tim dijelovima svijeta. U Kini je izgradio ime, puno je surađivao s Marcellom Lippijem te mu je baš on bio najveći mentor, a sad će se prvi put okušati u svojoj rodnoj zemlji.

Trenersku karijeru započeo je kao asistent Cosminu Olaroiuju u Al-Ahliju, a kasnije je vodio GZ Evergrande (dva mandata, ukupno nešto više od pet godina u klubu), Al-Nassr, TJ Quanjian te u dvije utakmice reprezentaciju Kine.

Benevento je pretprošle sezone ispao u Serie B, da bi lani u doigravanju za Serie A zapeli u polufinalu kad je bolja od njih bila Pisa koja je kasnije izgubila u dvomeču s Monzom. Trenutno se nalaze na skromnom 13. mjestu Serie B, a priliku za debi na klupi novog mu kluba nekadašnja Zlatna lopta imat će 2. listopada kad mu u goste stiže Ascoli. (I.A.S.)



Tagovi

Fabio CannavaroBeneventoSerie B

Ostale Vijesti