REUTERS/Ibraheem Al Omari
REUTERS/Ibraheem Al Omari

Nekadašnja Zlatna lopta se vraća doma nakon 10 godina u Aziji

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 08:38

Četiri kluba iz Serie B u posljednjih nekoliko dana su smijenili trenere (Pisa, Benevento, Perugia, Como).

Kad Gazzetta dello Sport nešto napiše o talijanskom nogometu, njihovim nogometašima i trenerima, nerijetko to isto odmah uzmemo zdravo za gotovo. Ovih dana pišu kako je nekadašnji osvajač Zlatne lopte, Fabio Cannavaro, blizu povratka u Italiju nakon što je posljednjih 10 godina proveo u Aziji. Preciznije, u Aziji je posljednjih 12 godina, ali je prve dvije i dalje bio profesionalan nogometaš, da bi od 2012. radio kao pomoćni i glavni trener.

Cannavaro samostalno trenirao tri kineska prvoligaša, uvjerljivo najveći trag ostavio je na klupi GZ Evergrandea (radio je tamo u dva navrata), ali nakon osam godina u najvećoj zemlji svijeta odlučio je kako je vrijeme za povratkom u domovinu.

Nekadašnja Zlatna lopta (2006.) bi trebao postati novi glavni trener Beneventa. Fabio Caserta nedavno je postao bivši, ali osim njega su otkaze u Serie B dobili i Rolando Maran (Pisa), Fabrizio Castori (Perugia) i Giacomo Fattuso (Pisa). Benevento je nakon šest kola skupio svega sedam bodova, što ni u kojem slučaju ne zadovoljava čelnike koji su očekivali borbu za vrh i promociju.

Petorica Hrvata su svojevremeno igrala za Benevento, posljednji je bio Marko Pajač prije pet godina, dok je najveći trag u klubu ostavio Ivan Rajčić.

Benevento je pretprošle sezone ispao u Serie B, da bi lani u doigravanju za Serie A zapeli u polufinalu kad je bolja od njih bila Pisa koja je kasnije izgubila u dvomeču s Monzom. Iako nema nikakve službene potvrde, nekadašnji igrač Napolija, Parme, Intera, Real Madrida i Juventusa bi s novim klubom trebao potpisati dvogodišnji ugovor, a glavni i jedini cilj koji će imati ove sezone je – Serie A! (I.A.S.)



Tagovi

Fabio CannavaroBeneventoSerie B

Ostale Vijesti